Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ζητεί να αναλάβει η ΔΕΗ το κόστος της οικονομικής καταστροφής που υπέστη η Αίγινα, λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση, με επιστολή της προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

«Οι τεράστιες οικονομικές καταστροφές που δημιούργησε η ΔΕΗ ΑΕ στους πολίτες της Αίγινας πρέπει να αναληφθούν από την ίδια χωρίς δεύτερες σκέψεις» επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία αξιώνει τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τους πολίτες και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις για ένα έτος και για αξία ίδια με αυτή των τελευταίων 12 μηνών.
Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ επιθυμεί να υπάρξει ανάλογη μεταχείριση και για τα δημοτικά τέλη αλλά και για τις λοιπές επιβαρύνσεις των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Όταν η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών αναπτύσσουν και ορθά πράττουν τις γνωστές θεωρίες περί πάταξης της φοροδιαφυγής, πρέπει ταυτόχρονα να εμπεδώνεται και το κλίμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας του Κράτους απέναντι στους πολίτες. Αν πράγματι υπάρχει η βούληση για αποτελέσματα. Αν πράγματι επιθυμούμε να αναπτυχθούν και οι κατάλληλες κοινωνικές συμμαχίες για μια άλλη συμπεριφορά των πολιτών προς το κράτος» καταλήγει η επιστολή της Συνομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης