Ένα πρόβλημα που αναδείχθηκε από την συνάντηση κλιμακίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με τα συνεργεία του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) αφορά στην επανασύνδεση των ηλεκτροδοτήσεων.

Το κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο επισκέψεών του στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, συναντήθηκε με συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ που έκανε αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτρισμού σε οικιστική περιοχή της Κινέτας, και διαπιστώθηκε ότι τα συνεργεία αποκαθιστούν τις βλάβες έως το σημείο αρμοδιότητάς τους, που είναι ο μετρητής του κάθε κτηρίου. «Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνει και έλεγχος από ειδικούς στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του κάθε κτηρίου, διότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να προκληθούν εκ νέου πυρκαγιές κατά την επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος» όπως σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά και διαπίστωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι αντίστοιχα με αυτά των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη φωτιά στο Μάτι.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής εξέφρασαν επίσης την αγωνία για το γεγονός, ότι παρά τα συνεχή τους αιτήματα στις αρμόδιες αρχές, δεν υπάρχει επαρκής δρόμος διαφυγής από την περιοχή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης