Τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους των Μ.Μ.Μ. που απεργούν εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ, κάνοντας λόγο για «ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους».

Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζονται τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κυβέρνηση, στα πλαίσια της πολιτικής του μνημονίου, δεν αρκείται στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιβάλλει υπέρογκες αυξήσεις σε βασικά κοινωνικά αγαθά, με πρώτο από όλα τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ταυτόχρονα, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων επιχειρεί, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις που παρέχουν συγκοινωνιακό έργο, να περάσουν σε ιδιωτικά χέρια και οι εργαζόμενοι σε αυτές να χάσουν κάθε εργασιακό δικαίωμά τους.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση με δικαστικές παρεμβάσεις και απειλές μεθοδεύει να βάλει φραγμό στον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αντιδρούν στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων, που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Μ.Μ.Μ., τη μείωση των θέσεων εργασίας και την κατάργηση των δικαιωμάτων τους. Συμπαρίσταται στον αγώνα τους και διεκδικεί για σύγχρονες Δημόσιες Συγκοινωνίες, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με εισιτήρια χαμηλού κόστους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης