Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση εκβιασμών, για την οποία κατηγορούνται ο εκδότης Τάκης Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Μουσάς και Χρήστος Φράγκος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν εκβιάσεις σε βάρος φυσικών πρόσωπων, Δ.Ε.Κ.Ο., Τραπεζών και Επιχειρήσεων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα 42χρονος εκδότης – ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε. (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) και δύο δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της δωροδοκίας και της παράβασης του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των παραπάνω εμπλεκόμενων δραστών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι, αφού προσέγγιζαν φυσικά πρόσωπα, Δ.Ε.Κ.Ο., επιχειρήσεις και Πιστωτικά Ιδρύματα, απαιτούσαν διάφορα χρηματικά ποσά για καταχώρηση διαφημίσεων σε Μ.Μ.Ε. που διατηρούσαν οι ίδιοι, εκβιάζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναρτούσαν αρνητικά και συκοφαντικά άρθρα σε βάρος τους.

Χθες το πρωί, μετά από κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του 42χρονου, χρηματικού ποσού, που αποτελεί προϊόν εκβίασης, συνελήφθησαν και τα τρία μέλη της ομάδας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στο κέντρο της Αθήνας και στη Βάρη.

Από τις έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των (30.495) δολαρίων Η.Π.Α. και (5.830) ευρώ, δεκαέξι (16) φυσίγγια, γεμιστήρας και δύο (2) θήκες πιστολιών καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευών αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, μπλοκ τιμολογίων, τραπεζικών εμβασμάτων και καταστάσεων με ονόματα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης