«Ως αναρχικός δεν δέχομαι τον τίτλο του αρχηγού και είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή ιεραρχίας», λέει ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», λίγο μετά την αποφυλάκιση τριών μελών του Επαναστατικού Αγώνα, λόγω παρέλευσης 18μήνου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ελληνική Δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι «αυτό που ονομάζεται “ελληνική δικαιοσύνη” είναι ένα σύστημα προστασίας του υπάρχοντος εγκληματικού οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος που λέγεται καπιταλισμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το εάν η τρομοκρατία έχει τελειώσει στην Ελλάδα απαντά ότι «η υπόθεση της ένοπλης επαναστατικής δράσης, όπως σωστά πρέπει να ορίζεται, δεν τελείωσε και δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Είναι πάντα διαχρονικά αναγκαία και επίκαιρη».

Ο Ν. Μαζιώτης αρνείται ότι ο ΕΑ έχει θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές: «Ποτέ δεν θέσαμε σε κίνδυνο ζωές απλών πολιτών που δεν είχαν σχέση με το σύστημα εξουσίας και καταστολής […] Όμως στο πλαίσιο του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, η βία τόσο από την πλευρά της εξουσίας όσο και από την πλευρά του εξεγερμένου λαού είναι αναπόφευκτη».

Χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα για τον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη, τον οποίο χαρακτηρίζει αρχιεγκληματία» και υπεύθυνο για «βασανιστήρια, απαγωγές, τρομοκρατία και για πλουτισμό μέσα από την υφαρπαγή δημοσίων εκτάσεων, όπως ήταν η περίπτωση της Μονής Βατοπαιδίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης