Στη σκιά της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της στη δικαιοσύνη ήταν οι χαιρετισμοί που απηύθυναν οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμή του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

«Η Δικαιοσύνη βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή καθώς είναι αντιμέτωπη με τα τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας και τις χρόνιες παθογένειές της», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Γιώργος Φαλτσέτος, προσθέτοντας πως όση προσπάθεια κι αν καταβληθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Φαλτσέτος επεσήμανε παράλληλα πως «καθίσταται αδήριτη ανάγκη να ληφθούν από την Πολιτεία κατάλληλα και γενναία μέτρα», ενώ υπογράμμισε ότι «στο όνομα της επιτάχυνσης δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιαδήποτε παραβίαση του Συντάγματος ούτε να απεμπολήσουμε τα δικαιώματα των πολιτών».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαρ. Αθανασίου είπε πως οι δικαστές θα σεβαστούν το αίτημα του Έλληνα πολίτη που ζητά να βρει το δίκιο του ενώ τόνισε ότι και η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Δικαιοσύνη και να συνδράμει τι αίτημα αυτό των πολιτών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι σε ένα κράτος Δικαίου ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από όλους. «Φτάσαμε στο σημείο να καταλαμβάνονται υπουργεία. Αμφισβητείται η Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Κάποιοι ενθαρρύνουν τη βίαιη ανυπακοή ακόμη και στις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Η υποδοχή όμως των αποφάσεων ειδικά από επιστημονικούς φορείς με άρνηση ή με χυδαίους υπαινιγμούς είναι κάτι που θίγει τις θεμελιώδεις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος… Η Δικαιοσύνη πρέπει να συγκρούεται με την ανομία και να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον χωρίς να ξεχνά τον άνθρωπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης