Ραντεβού με τους επικεφαλής της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει κλείσει για την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από τις 9 Ιουλίου, το Υπουργείο Παιδείας, μετά και την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η ατζέντα είναι «καυτή» και περιλαμβάνει το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων, τα ελλιπή προγράμματα στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου αλλά και το θέμα της έγκαιρης παράδοσης των σχολικών βιβλίων στους μαθητές για το έτος 2012-13.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα γίνουν συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με πρυτάνεις των πανεπιστημίων, εκπροσώπους των ΤΕΙ αλλά και των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών της χώρας.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των δασκάλων και καθηγητών, το ζήτημα θα τεθεί προς συζήτηση τον Αύγουστο, ώστε να κριθεί εάν θα εξαιρεθούν ή όχι από τη διαδικασία αξιολόγησης των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων και, αν κάτι τέτοιο τελικώς αποφασιστεί, να ορισθούν τα κριτήρια αξιολόγησής τους.

Αναφορικά με τα βιβλία, έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί η διανομή τους έως το τέλος του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως όλα δείχνουν, νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης επί υπουργίας της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου, κ. Θανάσης Κυριαζής.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης