Αγωγή κακοδικίας κατέθεσε η επί χρόνια επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά της διαδόχου της στη θέση αυτή, Ελένης Τουλουπάκη. Την κατηγορεί για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis, μετά τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το σύζυγο της κ. Ράικου στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της γιατρό Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι ήταν στη λίστα των γιατρών που έλαβαν χρήματα από τη Novartis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο η κ. Ράικου όσο και ο σύζυγός της καταλογίζουν στην κ. Τουλουπάκη και στους συνεργάτες της ότι είναι πίσω από τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών. Για το λόγο αυτό έχει κατατεθεί μάλιστα εκτός από την αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση από την κ. Τουλουπάκη και μήνυση από το σύζυγο της Ελένης Ράικου.

Αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, ο σύζυγος της Ελένης Ράικου υποστηρίζει ότι πράγματι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ επειδή όμως μετείχε σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της Novartis. Ωστόσο, η αμοιβή αυτή, όπως επισημαίνει, ήταν καθόλα νόμιμη, αποδίδοντας τη δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων σε στοχοποίηση της συζύγου του, εισαγγελικής λειτουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης