Την Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.ΤΕ.Ε.) καταγγέλλει ως «διασπαστική κίνηση» στον χώρο των εκπαιδευτικών η Ο.Λ.Μ.Ε., με επιστολή που απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Στην επιστολή επισημαίνεται η έκπληξη των καθηγητών, οι οποίοι διαπίστωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι αποφασίσθηκε η «ένταξη στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος ”Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση” της «διασπαστικής Ομοσπονδίας της ΤΕΕ», με το σκεπτικό ότι «εκπροσωπούν την επαγγελματική εκπαίδευση στην οποία θέλει το πρόγραμμα να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ο.Λ.Μ.Ε. καταγγέλλει ότι: «Η φερόμενη, ως ομοσπονδία της ΤΕΕ, είναι μια διασπαστική κίνηση στον χώρο της Β/βάθμιας Εκπ/σης. Οι εκπαιδευτικοί της ΤΕΕ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι μέλη της Ο.Λ.Μ.Ε. από το 1987, μετά την ψήφιση του ν.1566/85, οπότε και ενοποιήθηκε η Τεχνική και η Γενική εκπαίδευση και η συνδικαλιστική έκφραση του κλάδου».

Κατά τους λειτουργούς Μέσης Εκπαίδευσης, η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. φέρεται να εκπροσωπεί, από τα πρακτικά του συνεδρίου της, περί τους 800 ψηφίσαντες εκπαιδευτικούς σε σύνολο 18.897 εκπαιδευτικών, που εργάζονται στην ΤΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (2009).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης