Τυχερός στην ατυχία του ήταν χθες ένας ηλικιωμένος άνδρας 86 ετών από τους Κάτω Ταξιάρχες Ζαχάρως, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από το πρωί της Δευτέρας.

Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε χθες λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα, στο σημείο όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε ορεινή δασική έκταση στα Ρεβελέικα, κοντά στον οικισμό Παναγίες, πριν από το Λέπρεο.
Αμέσως μεταφέρθηκε από συντοπίτες του και πυροσβέστες σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου και νοσηλεύεται.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, απέκτησε διαστάσεις πολύ γρήγορα, λόγω του ισχυρού ανέμου και της πυκνής βλάστησης στο σημείο, για αυτό ζητήθηκε άμεσα η συνδρομή των εναέριων μέσων. Λίγα λεπτά αργότερα, δύο αεροσκάφη Καναντέρ και ένα ελικόπτερο ξεκίνησαν ρίψεις στο δύσβατο σημείο της πυρκαγιάς, περιορίζοντας την εξάπλωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο αστυνομικός και δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως, Κώστας Καψής, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς και εξέφρασε την ικανοποίησή του, τόσο για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συμπολίτη του, όσο και για την γρήγορη ανταπόκριση της Πυροσβεστικής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, έχουν καεί περίπου 20 στρέμματα δασικής έκτασης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.
Πηγή: patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης