Στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασαν τη νύχτα ο άλλοτε υπουργός επί κυβερνήσεως Σημίτη Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγός του εμφανίζονται σοκαρισμένοιΤο μεσημέρι της Τετάρτης, λίγο μετά τις 14.00, ο Γιάννος Παπαντωνίου με τη σύζυγό του πέρασε την πύλη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας κρατείται σε κελί της 17 Νοέμβρη, ενώ η σύζυγός του σε κελί όπου διαμένουν ακόμη εννέα κρατούμενες, ωστόσο σήμερα Πέμπτη θα επιχειρηθεί η μεταφορά της σε κελί με μικρότερο αριθμό εγκλείστων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καθημερινό πρόγραμμα παραμονής του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή περιλαμβάνει προαυλισμό από τις 08.00 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, στη συνέχεια θα επιστρέφει στο κελί του για την καθιερωμένη καταμέτρηση και έπειτα θα ακολουθεί ο απογευματινός προαυλισμός.

Τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγός του εμφανίζονται σοκαρισμένοι.

Τη Σταυρούλα Κουράκου επισκέφθηκε στενή της φίλη, προκειμένου να της παραδώσει προσωπικά της αντικείμενα, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν ούτε οι δικηγόροι του ζεύγους ούτε κάποιος άνθρωπος από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το πρώτο δείπνο του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή περιελάμβανε ζυμαρικά.
Τα γερμανικά ΜΜΕ για την προφυλάκιση

Εκτενείς αναφορές για την προφυλάκιση Παπαντωνίου κάνουν τα γερμανικά και αυστριακά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» αναφέρεται στη σύλληψη του πρώην υπουργού μεταδίδοντας: «Λόγω ενδείξεων ότι έλαβε μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε προφυλακιστέο τον πρώην Έλληνα υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Όπως μετέδωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση, η Δικαιοσύνη εντόπισε σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα (2,45 εκατ. ευρώ). Ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Η Δικαιοσύνη εκτιμά ότι πρόκειται για μίζες που σχετίζονται με την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού».
Στην εφημερίδα «Handelsblatt» για το ίδιο θέμα αναφέρεται ότι «ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός αρνείται τις κατηγορίες. Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης δήλωσε στους ρεπόρτερ ότι η δίωξή του έχει πολιτική σκοπιμότητα.
»Την ίδια ώρα προφυλακίστηκε και η σύζυγος του υπουργού, αφού το ζευγάρι διατηρούσε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Εάν και πότε θα γίνει δίκη παραμένει άγνωστο. Σε περίπτωση καταδίκης πάντως, ο Παπαντωνίου ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης μέχρι και 20 ετών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης