Το ευεργέτημα της φοροαπαλλαγής κατά 25% του ακαθάριστου εισοδήματος των δικαστών απασχολεί εκ νέου το Μισθοδικείο μετά τη σχετική αίτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν νομικού συμβούλου του Μαξίμου, Βασιλικής Θάνου η οποία συζητήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η αίτηση της κ. Θάνου με την οποία ζητεί τη φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθάριστου εισοδήματος της για την οικονομική χρήση 2011-2012, βασίζεται στην πάγια νομολογία του Μισθοδικείου που έχει κρίνει ότι την συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή των βουλευτών την δικαιούνται και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι το Σύνταγμα καθιερώνει την ισότητα των τριών εξουσιών και ομοίως και των αποδοχών τους.

Με βάση άλλωστε τις αποφάσεις αυτές, η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Εσόδων έχει αποστείλει σχετικές εγκυκλίους στις ΔΟΥ προκειμένου να φροντίσουν για την επιστροφή των επίμαχων ποσών που παρακρατήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κ. Θάνου το ποσό αυτό δεν ξεπερνά τα 5.000 ευρώ.

Ωστόσο, αυτή η φοροαπαλλαγή καταργήθηκε -τόσο για τους βουλευτές όσο και τους δικαστές-λόγω της δημοσιονομικής συγκυρίας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης