Στη Λέσβο βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι πρέσβεις στην Ελλάδα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με ειδικούς τους συνεργάτες προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις συνθήκες υποδοχής και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Τους πρέσβεις συνοδεύουν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η υποστράτηγος προϊσταμένη του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις κατέβηκαν από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, πήραν αμέσως μία γεύση για το τι γίνεται με τους μετανάστες στο Αιγαίο.

Βάρκες που μετέφεραν μετανάστες από την Τουρκία κατέφθαναν η μία μετά την άλλη στις ακτές της Λέσβου μπροστά από το αεροδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή με τους Πρέσβεις κατευθύνθηκαν προς τα εκεί και είδαν από κοντά την πραγματική εικόνα με τους μετανάστες.

Είδαν γυναίκες, παιδιά, βρέφη, υπερήλικες, να βγαίνουν μέσα από τις φουσκωτές βάρκες που ήταν στιβαγμένοι και βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο.

Η αποστολή μετέβη στη συνέχεια στον Καταυλισμό Μεταναστών στον Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας.

Αυτή τη στιγμή έχουν επιβιβαστεί όλοι σε πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και κάνουν περιπολία στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Πηγή: lesvosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης