Μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, στην πλευρά του λιμανιού που «κοιτάζει» προς την πλατεία Αριστοτέλους, προβλέπεται να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη μέχρι το 2014, καθώς σήμερα προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την πρώτη φάση της κατασκευής και λειτουργίας της, στην πρώτη προβλήτα.

Βάσει του διαγωνισμού, προβλέπεται η παραχώρηση -για περίοδο τουλάχιστον 30 ετών- της θαλάσσιας ζώνης μπροστά στο κρηπίδωμα Νο 1 του λιμανιού για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών, καθώς και της χερσαίας ζώνης στην πρώτη προβλήτα (7,195 στρέμματα) για την εξυπηρέτηση των χρηστών της μαρίνας -εστίαση, αναψυχή, εμπόριο ναυτιλιακών ειδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, προβλέπεται η παραχώρηση υπαίθριου χώρου στη δεύτερη προβλήτα (9,370 στρέμματα) για τη διαχείμαση και την επισκευή σκαφών. Η μαρίνα θα διαθέτει 218 θέσεις ελλιμενισμού, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται στα 11,3 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ο.Λ.Θ. Α.Ε., η δημιουργία της μαρίνας θα συμβάλλει στην προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού, μέσω της ικανοποίησης των αναγκών ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών, καθώς και στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης