Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε μια ξεχωριστή δράση με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Από τις 11 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους, η PRAXIS και οι ενεργές εθελοντικές ομάδες της πόλης υποδέχονται τους εθελοντές αλλά και τους περαστικούς στο δικό τους χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συντονιστής της όλης δράσης κος Αντώνης Καράγιωργας δήλωσε για τη σημερινή δράση : «Το δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης κάνει ένα δρώμενο μια φορά το χρόνο την 5η Δεκέμβρη. Φέτος είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνουμε τη συγκεκριμένη δράση και κάθε χρόνο είναι πιο δεμένη η όλη προσπάθειά μας. Φέτος υλοποιούμε την ιδέα που είχαμε να στήσουμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βαν της PRAXIS και να το μετατρέψουμε σε ένα εικονικό γραφείο τύπου. Η κάθε συλλογικότητα θα περνάει να αφήνει ένα κείμενο περίπου 200 λέξεων για τον εθελοντισμό, όπως επίσης έχουμε ζητήσει και από διάφορες persones της πόλης να στείλουν ένα κείμενο τους, το ίδιο και οι περαστικοί, περνάνε αφήνουν ένα σκίτσο, μια φωτογραφία, ένα ποίημα, μια εθελοντική τους εμπειρία, ώστε όλα αυτά να γεμίσουν μια 32σέλιδη εφημερίδα, η οποία θα μοιραστεί αύριο στο κέντρο της πόλης σε 2000 αντίτυπα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί έχουμε πολλούς εκπροσώπους συλλογικοτήτων και πολλούς περαστικούς που περνάνε και αφήνουν ένα κομμάτι της εμπειρίας τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης