Σε μια σημαντική και συνάμα ξεχωριστή πρωτοβουλία προχώρα ο δήμος Θεσσαλονίκης με σκοπό να βοηθήσει του πολίτες που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα.

Με σύνθημα «η Θεσσαλονίκη σβήνει το τσιγάρο», το οποίο αποδεδειγμένα, μεταξύ άλλων, επιφέρει κακή υγεία, μειώνει την ποιότητα ζωής και επιβαρύνει οικονομικά τους καπνιστές, ο κεντρικός δήμος προχωρά στη λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξηγεί μιλώντας στο GRTimes.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Σωκράτης Δημητριαδης, βασικός στόχος είναι η πρόληψη και η προστασία της υγείας των πολιτών. «Είναι μια υπηρεσία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον δήμο Θεσσαλονίκης και ήδη, πριν ξεκινήσει να “τρέχει”, έχουν κλειστεί τα πρώτα δέκα ραντεβού από δημότες, γεμίζοντας έτσι το πρόγραμμα της Τετάρτης και δείχνοντας την αποδοχή του κόσμου», αναφέρει.

«Θα είναι μια δωρεάν υπηρεσία η οποία έχει σκοπό να μπορέσει να βοηθήσει τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το κάπνισμα, από μια κακία συνήθεια δηλαδή, που τους δημιουργεί προβλήματα υγείας και παράλληλα επιβαρύνει τον οικογενειακό αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, το σύστημα υγείας επιβαρύνεται από ανθρώπους που έχουν παθήσεις εξαιτίας του καπνίσματος», συμπληρώνει.

Οι συνεδρίες θα είναι δωρεάν και θα γίνονται κάθε Τετάρτη, αρχής γενομένης από αύριο, στον χώρο των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Καραϊσκάκη 4, Τριανδρία) από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι ενώ το Ιατρείο θα λειτουργεί με εξειδικευμένο εθελοντή ιατρό παθολόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να σβήσουμε το τσιγάρο στη Θεσσαλονίκη και όσους περισσότερους καταφέρουμε να το κόψουν, τόσο καλύτερα για όλους μας», υπογραμμίζει ο κ. Δημητριάδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του ιατρείου διακοπής καπνίσματος, είναι μια πρωτοβουλία των Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής, Σωκράτη Δημητριάδη και Οικονομικών, Μιχάλη Κούπκα.

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης