Η θεία «κάρφωσε» τον ΆκηΤον «ανιψιό» της συνέδεσε ευθέως, κατά την απολογία της, η θεία της συζύγου του πρώην υπουργού, Αικατερίνη Σταμάτη, με την υπεράκτια εταιρεία Torcaso και τα εμβάσματα ύψους 3 εκατομμυρίων δραχμών.

Η κατηγορουμένη παρέδωσε υπόμνημα στον ανακριτή, στο οποίο «καρφώνει» τον πρώην υπουργό για τη σύνδεσή του με την εταιρεία Torcaso και στη συνέχεια, απαλλαγμένη, αφέθηκε ελεύθερη δίχως περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την κα Σταμάτη, ο σύζυγος της κόρης της, Γερμανός υπήκοος, της έστελνε χρήματα, προκειμένου να πληρώνει συνεργεία που έχτιζαν εξοχικό του ζευγαριού στο Πόρτο Ράφτη. Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, το 2001, όταν ζήτησε από τον γαμπρό της να της εμβάσει ποσό τριών εκατ. δραχμών, για να αποπληρώσει τα συνεργεία, εκείνος, επειδή ήταν σε διακοπές εκτός Γερμανίας, ζήτησε αντ' αυτού να καταθέσει το ποσό στον λογαριασμό της ο πρώην υπουργός. Το επίμαχο έμβασμα έχει ως καταθέτη την εταιρεία Torcaso.

«Αναρωτιέμαι σε τι έφταιξα, όταν το μόνο που έκανα ήταν να συνδράμω στην ανέγερση της εξοχικής κατοικίας του συζύγου της κόρης μου; Γιατί αντιμετωπίζομαι ως επαγγελματίας εγκληματίας; Απλώς και μόνον επειδή έλαβα εν αγνοία μου και άπαξ από εταιρεία συμφερόντων του κ. Τσοχατζόπουλου στον λογαριασμό μου το ποσό των 3 εκατ. δρχ. (8.804.11 ευρώ!); Δηλαδή, ένα αμελητέο περιουσιακό στοιχείο σε σχέση με τα ιλιγγιώδη ποσά που αναφέρονται ως αντικείμενο δωροδοκίας του στο κατηγορητήριο; Αλήθεια, ποια πραγματική ανάγκη μπορούσε να καλύψει η μηδαμινή εμπλοκή μου στην εξαφάνιση των ''ιχνών'' των δισεκατομμυρίων δραχμών που φέρεται κατά το κατηγορητήριο να προσπορίστηκε παρανόμως ο πρώην υπουργός;» ισχυρίστηκε στην απολογία της.

Η 78χρονη είπε ότι το μόνο παράπτωμά της είναι η συγγενική σχέση με τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, χωρίς να φανταστεί ότι θα εμπλεκόταν στην απόφαση.

Ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Σοκαρισμένος για την προφυλάκιση της κόρης του

Ο Άκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε για την προφυλάκιση της κόρης του στο αρχιφυλακείο, όπου περίμενε να μάθει τα νέα, και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ήταν σοκαρισμένος.

Η Αρετή πήρε τον δρόμο της προφυλάκισης με ομόφωνη απόφαση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και του αρμόδιου εισαγγελέα, Νίκου Βούλγαρη. Είναι κατηγορουμένη στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Ο δικηγόρος υπεράσπισης, κ. Δημητρακόπουλος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, για την υπόθεση, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες, χαρακτήρισε άδικη την προφυλάκισή της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αποδείξαμε με στοιχεία ότι το ακίνητο το αγόρασε με χρήματα από πώληση άλλου ακινήτου, έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες. Καμία σκιά δεν έμεινε στην υπόθεση. Αποδομήθηκε το κατηγορητήριο. Για μένα όλα έγιναν επειδή φέρει το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου».

«Εχθές ο ανακριτής άφησε ελεύθερους τους χρηματιστές, από τους οποίους διακινούνταν εκατομμύρια που έμπαιναν από off-shore εταιρίες που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Σήμερα διετάχθη η προσωρινή κράτηση της Αρετής, γιατί κάνει το λάθος και είναι κόρη του Άκη. Έχει τρία ανήλικα παιδιά. Ποιος θα τα μεγαλώσει;» πρόσθεσε.

Η Αρετή κρίθηκε ύποπτη φυγής, καθώς είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου. Όταν πληροφορήθηκε την απόφαση, ξέσπασε σε κλάματα. Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν σήμερα η θεία και ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη. Λίγο μετά τις 14.15 το μεσημέρι, η κα Τσοχατζοπούλου εξήλθε από την πίσω πόρτα με χειροπέδες.
Μαραθώνια απολογία στον ανακριτή

Η κόρη του Άκη πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων λίγο πριν από τις 09.00 σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου απολογιών για την υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις ανταλλαγές ακινήτων, που ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την απολογία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη.

Aρετή ΤσοχατζοπούλουΗ Αρετή κλήθηκε να απολογηθεί για την αγορά ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι το 2006. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει η κόρη του πρώην υπουργού είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου, στον τρόπο με τον οποίο απέκτησε το σπίτι.

Κατά την είσοδό της στο γραφείο του ανακριτή, παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αναπτύσσει τους ισχυρισμούς της. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστήριξε ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν έχει καμία εμπλοκή σε όσα της αποδίδει το κατηγορητήριο.

Ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις off-shore εταιρείες που αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα, ενώ τα χρήματα για την αγορά του ακινήτου στη Δεινοκράτους προέρχονταν από την εργασία της και έχουν δηλωθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ.


Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων, το ακίνητο, πριν φτάσει στα χέρια της κόρης του πρώην υπουργού, πρώτα πέρασε στην off-shore Bluebell, η οποία είχε έδρα τη Μονρόβια Λιβερίας, ενώ διαχειριστής στην εν λόγω εταιρεία φέρεται πως ήταν ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του, με τον πρώην υπουργό να είναι ο πραγματικός δικαιούχος.


(Κατά την είσοδό της στα δικαστήρια)


(Κατά την είσοδό της στα δικαστήρια με τον δικηγόρο της, κ. Δημητρακόπουλο)

Πρώτη καταχώρηση θέματος:Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 15:21

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακίστηκε η κόρη του Άκη

Ελεύθεροι οι τέσσερις συγκατηγορούμενοι του Άκη

«Μαύροι» λογαριασμοί του Άκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 17:01