Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ειδικά για την Αθήνα ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά», με αφορμή τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων σε γηροκομείο του Άγιου Παντελεήμονα, ενώ πρόσθεσε: «Πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα», οι περισσότεροι από αυτούς, το 80%, είναι κατακεκλιμένοι.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά σε νοσοκομεία αναφοράς Covid-19 των ηλικιωμένων που διαγνώστηκαν θετικοί. Έχουν διακομιστεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Παράλληλα, την εκτίμηση ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε παρόμοιους χώρους, όπως το γηροκομείο στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, γίνεται συνήθως από το προσωπικό εξέφρασε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, που έσπευσε στην περιοχή μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό» επισήμανε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά:

 

Μόνο τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 8.158 κρούσματα κορωνοϊού και 125 θάνατοι, με την πλειοψηφία αυτών να σημειώνονται στην Αττική, η οποία έχει και την αρνητική πρωτιά.

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, από το πρωί, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας ηλικιωμένων.

Σε ισχύ περιοριστικά μέτρα

Περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ, από χθες το βράδυ, στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων που βρέθηκαν 32 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου:

-Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

-Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

-Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για δέκα ημέρες, από χθες 30-09-2020 στις 9μμ έως και τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9μμ.

   Σημειώνεται ότι η απόφαση αναρτήθηκε χθες το βράδυ στη Διαύγεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης