Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ κάλεσε όλους τους εργαζομένους στις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην αυριανή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και τη συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ δίνουν απάντηση στο νέο προϋπολογισμό παγίωσης της λιτότητας, αλλά και στα κυβερνητικά σχέδια παραπέρα μείωσης των εισοδημάτων τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τονίζεται ότι η ακύρωση των αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών του μνημονίου είναι εκ των πραγμάτων «η συνθήκη αποφυγής της κοινωνικής χρεοκοπίας, εξόδου της κοινωνίας από την κρίση, της οικονομίας από τη συρρίκνωση και την ύφεση».

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» διεύρυνσης της λιτότητας, δεδομένου ότι οι αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξαιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.

Ακόμη ζήτησε να υπάρξει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δεν αποδέχεται μια διαδικασία «διαβούλευσης» και «διαλόγου», που δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη των Ενώσεων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο άγαλμα του Βενιζέλου αλλά και σε άλλες πόλεις της επαρχίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης