Στην κορυφή της λίστας με τους αγαπημένους προορισμούς των Αυστριακών επανήλθε η χώρα μας για το καλοκαίρι του 2013, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας «Verkehrsbuero-Ruefa», Martin Bachlechner.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, ο κ. Μπάχλεχνερ τόνισε πως η Ελλάδα κατάφερε να επανακτήσει τον τίτλο του «δημοφιλέστερου προορισμού» των Αυστριακών για διακοπές στο εξωτερικό, επιτυγχάνοντας αύξηση της τάξης του 23,3% στον κύκλο εργασιών, έπειτα από την περυσινή μείωση του σχεδόν 30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά η Ελλάδα, έχει μερίδιο 14,6% στην αυστριακή τουριστική αγορά για την καλοκαιρινή περίοδο του 2013 (Μάιος έως 31 Οκτωβρίου 2013), ακολουθούμενη από την Τουρκία με μερίδιο 13,1% και την Ισπανία 13%.

Αναφερόμενος στην έως σήμερα πορεία των κρατήσεων και τα αποτελέσματα του ομίλου του, επισήμανε πως τόσο οι κρατήσεις του φθινοπώρου όσο και οι προκρατήσεις για το 2014 είναι ιδιαίτερα καλές και να έχουν φθάσει το 89% του στόχου του κύκλου εργασιών.

Προβαίνοντας σε εκτιμήσεις για τη χειμερινή περίοδο (όπου δεν συγκαταλέγεται η Ελλάδα ως προορισμός σε προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων), επισήμανε, ότι η κρίση στην Αίγυπτο έχει ως αποτέλεσμα να επωφεληθούν άλλοι προορισμοί και κυρίως η Ισπανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ταϊλάνδη και η Δομινικανή Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, ήδη, από τις αρχές του καλοκαιριού, δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων, είχαν επισημάνει πως η Ελλάδα σημειώνει εφέτος τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις των Αυστριακών για διακοπές, αύξηση που ξεπερνά και το 20%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης