Γέμισε πλαστά χαρτονομίσματα η αγορά της Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014, 13:03
Γέμισε πλαστά χαρτονομίσματα η αγορά της Κρήτης
Πλαστά χαρτονομίσματα, που σε πολλές περιπτώσεις δεν τα αναγνωρίζουν ούτε τα ειδικά μηχανήματα, φαίνεται πως έχουν κατακλύσει την αγορά της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρτίδα αυτή των πλαστών χαρτονομισμάτων προέρχεται από τη Βουλγαρία, ωστόσο έχουν παραχθεί σε πόλη του ιταλικού Νότου, όπου έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία.

Σε επίπεδο νησιού έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, με ανυποψίαστους πολίτες που έχουν εξαπατηθεί να τα χρησιμοποιούν χωρίς να το γνωρίζουν για τις αγορές τους.

Χειρότερη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην ύπαιθρο, με χαρακτηριστική περίπτωση χωριού γειτονικού δήμου όπου οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή σπιτιού πληρώθηκαν με πλαστά χαρτονομίσματα.

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε έπειτα από μέρες, όταν ο εργολάβος που έπεσε θύμα χρειάστηκε να εξοφλήσει από τα χρήματα αυτά τον λογαριασμό της ΔΕΗ και τότε αποδείχθηκε η πλαστότητα.

Η υπόθεση, αν και έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, δεν έχει (ακόμη) καταγγελθεί, καθώς δόθηκε υπόσχεση ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα από την πλευρά του ανθρώπου που έδωσε τα πλαστά χαρτονομίσματα, λέγοντας ότι και αυτός έπεσε θύμα προηγούμενης συναλλαγής που είχε κάνει!

Πηγή: Πατρίς

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014, 14:23