Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα τους μετά την κατάθεση προτάσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, ενώ στις γενικές τους συνελεύσεις θέτουν υπό συζήτηση εναλλακτικούς τρόπους διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό στον κόμβο του Μπράλου, κόβωντας ουσιαστικά την Ελλάδα στα δύοΟι αγρότες από την περιοχή του Δομοκού, που έχουν κλείσει τον δρόμο στην περιοχή Δρούγος, μετακινούνται με αυτοκίνητα προς την Εθνική Οδό Λαμίας-Αθηνών με στόχο να αποκλείσουν την Ε.Ο. στο 200ό χλμ., στην περιοχή του κόμβου του Μπράλου.

Στην ίδια κατεύθυνση μετακινούνται και οι αγρότες από την περιοχή της Αταλάντης, που έχουν μπλόκο στο 140ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, και μετά τις 13.00 θα βρίσκονται με αγροτικά αυτοκίνητα στον κόμβο του Μπράλου.

Παράλληλα, οι αγρότες που βρίσκονται με τρακτέρ στον κόμβο της Ανθήλης αποφάσισαν να συντονιστούν με τους συναδέλφους τους από Δομοκό και Ατάλαντη, αποκλείοντας την εθνική οδό στον κόμβο του Μπράλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εν λόγω κόμβος θεωρείται στρατηγικό σημείο και ο αποκλεισμός του ουσιαστικά κόβει την Ελλάδα στα δύο.

Γεροβασίλη: Συνάντηση Τσίπρα με τους αγρότες μετά τις Βρυξέλλες

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για το αγροτικό ζήτημα, είπε ότι η κυβέρνηση καλεί και τις άλλες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο είναι πλέον πλειοψηφικό και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί και μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης