Η λαμπερή Μύκονος, η ναυαρχίδα του τουρισμού που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, έχει αφεθεί στην τύχη της.

Εγκαταλελειμμένοι δρόμοι, με λακκούβες σε κάθε σημείο τους και σκουπίδια που σχηματίζουν βουνά είναι η όψη μιας «άλλης Μυκόνου» που αντικρίζουν οι τουρίστες που επιλέγουν το «νησί των ανέμων» για τις ομορφιές που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα βίντεο που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του zougla.gr δείχνουν την όψη της Μυκόνου, όπως δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Αντί για τις λαμπερές παραλίες και τα γραφικά σοκάκια της, η εικόνα που συναντά κάποιος τουρίστας ή ντόπιος στο νησί είναι διαφορετική.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βουνά τα σκουπίδια σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, ενώ σακούλες-μπάζα-έπιπλα κ.λπ. παραμένουν για εβδομάδες στους κάδους, χωρίς να τα μαζεύουν οι αρμόδιοι.

 

 

Αλήθεια, αν η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού -όπως φημίζεται ότι είναι η Μύκονος, που μαζεύει όλη την ελίτ των επισκεπτών παγκοσμίως- παρουσιάζει αυτή την εικόνα διάλυσης, ποια θα είναι η κατάσταση σε λιγότερο φημισμένα νησιά;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης