Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εξάχρονο- Ταξίδεψε αεροπορικώς με «ψεύτικο» όνομα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, 19:10
Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εξάχρονο- Ταξίδεψε αεροπορικώς με «ψεύτικο» όνομα

Ανακοίνωση για την αρπαγή του Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από την Κηφισιά εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Σ’ αυτή αναφέρεται ότι η μητέρα του 6χρονου κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ότι άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μετέβη στο σπίτι τους, άρπαξε τον ανήλικο γιο της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο απ' έξω και αποχώρησαν.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία:

«Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

 Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού «Amber Alert Hellas», προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Με «ψεύτικο» όνομα ταξίδεψε αεροπορικώς ο εξάχρονος 

Στο μεταξύ, ο εξάχρονος Ράινερ Τζέισον Πέτερσεν, ταξίδεψε τα ξημερώματα της Τετάρτης αεροπορικώς για την Κοπεγχάγη, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Το γεγονός ότι δεν έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια του ελέγχου πριν την επιβίβαση στην πτήση, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν δηλώθηκε στη λίστα επιβατών με το πραγματικό του όνομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το παιδί ταξίδεψε με το όνομα Σβερινικολάι Γκούντμπρατσον, όπως προκύπτει από την ταξιδιωτική λίστα της αεροπορικής εταιρίας, ενώ δεν του ζητήθηκε διαβατήριο, όπως και στους συνοδούς του αφού η πτήση ήταν εντός Σένκεν. Προφανώς γι’ αυτό επελέγη και η πτήση προς Κοπεγχάγη απ’ όπου στη συνέχεια ο μικρός με τους συνοδούς του έφθασαν οδικώς στη Νορβηγία και την πόλη Κρίστιαν Σταντ, όπου διαμένει ο πατέρας του.

Πάντως  το διαβατήριο που έχει στην κατοχή της η μητέρα του εξάχρονου Ράινερ, είχε λήξει στις 4 Οκτωβρίου του 2021.     

Δεν αποκλείεται πάντως, κι αυτό είναι κάτι που εξετάζεται από τις Αρχές, ο πατέρας και ο θείος του μικρού, να είχαν προμηθευθεί ένα διαβατήριο για τον μικρό, με το ψεύτικο ονοματεπώνυμο που χρησιμοποιήθηκε και δηλώθηκε στη λίστα επιβατών και τη φωτογραφία του, ώστε να μην προέκυπτε πρόβλημα σε περίπτωση που τους ζητείτο σε πιθανό έλεγχο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, 19:26