Τον ρόλο του κλεπταποδόχου φαίνεται πως είχε στο κύκλωμα της «χρυσή» συμμορίας που είχε διαρρήξει πάνω από 2000 σπίτια, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας ο κ. Αγγλούπας αγόραζε από μέλη του κυκλώματος διάφορα κλοπιμαία, αλλά κυρίως ρολόγια μεγάλης αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα μέλη της συμμορίας, τα οποία του απέστειλαν φωτογραφίες των κλοπιμαίων μέσω της εφαρμογής κινητών τηλεφώνων viber, προκειμένου να διακριβώσει την αξία τους.

Rolex και Patek Philippe πρώτα στην προτίμηση των δραστών και των κλεπταποδόχων

Πλήρωνε πάντα με μετρητά και σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας επικοινωνούσε τηλεφωνικά με κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην περιοχή του Χολαργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα είχε κάνει εκτός από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και επισκέψεις σε συγκεκριμένα κοσμηματοπωλεία και καταστήματα εκτίμησης πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων καθώς και σε εργαστήρια χρυσοχοΐας και αδαμαντοδεσίας.

Βέβαια δεν προκύπτει μέχρι στιγμής η εμπλοκή των συγκεκριμένων καταστημάτων στη διοχέτευση των κλοπιμαίων του κυκλώματος, ενώ ερευνάται και τηλεφωνική συνομιλία με έναν φίλο του, επίσης λάτρη των ακριβών και γρήγορων αυτοκινήτων που είχε απασχολήσει παλαιότερα τις Αρχές με υπόθεση επίθεσης εναντίον του.

Πάντως υποψίες κινεί το γεγονός πως στο διαβιβαστικό των 162 σελίδων της αστυνομίας που αναφέρει και τις περιπτώσεις των θυμάτων της σπείρας ελάχιστα είναι αυτά των «επωνύμων».

Εάν εξαιρέσουμε αυτό της γνωστής τραγουδίστριας Άννας Βίσση και ένα-δυο ακόμα όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμιά σχέση με τον χώρο της show biz.

Πολλές ληστείες που έχουν καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο και έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε διάσημα πρόσωπα δεν έχουν συμπεριληφθεί όπως γνωστών πλαστικών χειρουργών, μεγαλογιατρών, επιχειρηματιών κ.α..

Αυτό σημαίνει πως ίσως δρα και άλλη σπείρα στην Αττική, η οποία προς το παρόν παραμένει ασύλληπτη ή δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί όλες οι διαρρήξεις της συμμορίας και δη των 48 ατόμων που αναζητούνται. 

Ως εκ τούτου πολλές «ορφανές» ληστείες που δεν έχουν ακόμα εξιχνιασθεί και δεν αποδίδονται στην συμμορία των Ρομά περιμένουν διελεύκανση.

Mέλη της σπείρας έξω από την Ευελπίδων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης