Τα Γραφεία της Λαϊκής Ενότητας επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, με επικεφαλής την βουλευτή του κόμματος και ανιψιά του φυλακισμένου ηγέτη των Κούρδων Αμπντ. Οτσαλάν, Ντιλέκ Οτσαλάν και είχε συναντήση με τον επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Γραμματείας της ΛΑ.Ε.

Η Ντιλέκ Οτσαλάν βρίσκεται στην Αθήνα για να παραστεί στη δίκη, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και αφορά την πολιτική δικαίωση του Οτσαλάν για την απαράδεκτη παράδοση του στις τουρκικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λαφαζάνης ευχήθηκε στην Ντιλέκ Οτσαλάν κάθε επιτυχία στον αγώνα για την πολιτική δικαίωση και τελικά την απελευθέρωση του Αμπντ. Οτσαλάν και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός συμπαρίσταται στον Κούρδο ηγέτη και στον αγώνα του κούρδικου λαού για την κατάκτηση των δικαιωμάτων του.

Συνεχάρη επίσης, την Ντιλέκ Οτσαλάν για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες, το HDP, στις εκλογές της Τουρκίας. Τόνισε την αμέριστη αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στο HDP και στον αγώνα του κούρδικου και του τουρκικού λαού για δημοκρατία και πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, και την αστυνομική καταστολή. Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε την ανάγκη για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στη ΛΑ.Ε και το HDP μαζί με την ανάπτυξη της φιλίας και της δημοκρατικής αλληλεγγύης ανάμεσα στον ελληνικό, τον κουρδικό και τουρκικό λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης