Η απάντηση του εκπαιδευτικού Ηλία Σμήλιου για τα γεγονότα στον Εύοσμο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014, 10:35
Η απάντηση του εκπαιδευτικού Ηλία Σμήλιου για τα γεγονότα στον Εύοσμο
Ο Ηλίας Σμήλιος ήταν ο εκπαιδευτικός που στοχοποιήθηκε από τους Χρυσαυγίτες, αλλά και από συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας όπως λέει ο ίδιος, στα επεισόδια που έλαβαν μέρος κατά την χθεσινή εκλογική διαδικασία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ στο 11ο σχολείο Ευόσμου της Θεσσαλονίκης.

Ο εκπαιδευτικός τελικά δεν συνελήφθη, αφού όσοι τον είχαν αρχικά υποδείξει στην αστυνομία ως πρωταγωνιστή των επεισοδίων ενάντια στους Χρυσαυγίτες, τελικά δεν προχώρησαν σε μήνυση.

Πριν από λίγα λεπτά ο Ηλίας Σμήλιος ανάρτησε στο Facebook τη δήλωσή του για τα γεγονότα.

«Τώρα που ξελασκάραμε κάπως από τις εκλογικές διαδικασίες ας ασχοληθούμε και με τα παρατράγουδά τους και την προσωπική μου εμπλοκή σ' αυτά. Για τη συμμετοχή του φασιστικού ψηφοδελτίου στις εκλογές της Δυτικής Θεσ/νίκης ο λόγος και τα επεισόδια που προκάλεσε. Σε ό,τι με αφορά είναι γνωστή η θέση μου ότι δεν υπάρχει καμιά θέση για τους φασίστες στην εκπαίδευση και τα σωματεία μας, την οποία φυσικά εξέφρασα και την ημέρα των εκλογών (και ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, που έχει σχετική απόφαση). Η παραπέρα προσπάθεια εμπλοκής μου στα επεισόδια των οποίων θύματα παρουσιάζονται οι δύο (και μόνο) εκπαιδευτικοί καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής που από το πρωί παραβρίσκονταν (και προκαλούσαν) στο εκλογικό κέντρο, δεν μπορεί να αποδοθεί σε τίποτα άλλο πέρα από τη ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ανθρώπων του κινήματος από κράτος (όπως στην υπόθεση της παρέλασης 28ης Οκτωβρίου 2011) και παρακράτος.

Έτσι μου χρεώθηκε (δυστυχώς όχι μόνο από τους Χρυσαυγίτες αλλά και από γνωστούς ΔΑΚίτες εκπαιδευτικούς, που αν χρειαστεί θα κατονομάσουμε) η αρχηγία, η καθοδήγηση και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο της ομάδας που συγκρούστηκε με τους Χρυσαυγίτες, οι επικεφαλής της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσαν στην αστυνομία ότι θα μου υποβάλλουν μήνυση και η αστυνομία με προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα. Όταν βέβαια ανακοίνωσα κι εγώ ότι θα υποβάλλω μήνυση εναντίον των στελεχών της Χ.Α., που (παρουσία δεκάδων κι εκατοντάδων μαρτύρων) από το πρωί με έβριζαν και με απειλούσαν και προσωπικά, δήλωσαν ότι δεν θα καταθέσουν (προς το παρόν) μήνυση κι έτσι αφέθηκα ελεύθερος.

Οτιδήποτε άλλο αναγράφεται στο διαδίκτυο περί παραπομπής μου σε δίκη κλπ. δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και παρακαλώ να σταματήσει γιατί πέραν όλων των άλλων κάνει κακό και στο παιδί μου, που δυστυχώς διάβασε και τα απειλητικά (και για το ίδιο) σχόλια των φασιστών στο διαδίκτυο.

Κατά τα λοιπά, πάντα στον αγώνα για την Ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας , του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου αλλά και στον αγώνα ενάντια στους φασίστες που είναι το μακρύ (δολοφονικό) χέρι των καπιταλιστών».

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους έξι συλληφθέντες

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014, 10:38