Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιλύουν προσωπικές διαφορές, κάνουν αγνώστους να… ερωτεύονται, λύνουν δικαστικές υποθέσεις, δίνουν πανίσχυρα φυλαχτά για προστασία, ενώ -κατά δήλωση μερικών- είναι ακόμα και σε θέση να εντοπίσουν πού βρίσκεται το Boeing 777 που χάθηκε στη Μαλαισία!

Ο λόγος για τα μέντιουμ, τους περιφερόμενους μάγους και μελλοντολόγους που τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περισσότεροι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης, θησαυρίζουν στις πλάτες των ανυποψίαστων.

Οι περιπτώσεις απάτης είναι χιλιάδες και, παρότι η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει το πρόβλημα και έχει εξιχνιάσει εκατοντάδες, επί της ουσίας αδυνατεί να ελέγξει τους «προφήτες», αλλά και τα υπόλοιπα κυκλώματα που δρουν στην Αττική και στην περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταρίφα των… προβλέψεων

Δίχως να έχουν δίπλωμα από κάποια σχολή, χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ φόρο, οι τσαρλατάνοι εξαπατούν διαδοχικά ανέργους, απογοητευμένους και ερωτευμένους που βρίσκονται σε απόγνωση.

Η «δουλειά» είναι απλή. Με διαφήμιση σε εφημερίδες και μέσω ειδικών φυλλαδίων που διανέμονται χωρίς φειδώ στα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, οι σύγχρονοι προφήτες υπόσχονται πνευματική υποστήριξη, καταπολέμηση παθήσεων και… λύση σε δικαστικές υποθέσεις.

Κοινό σημείο αρκετών από αυτούς αποτελεί, όπως φαίνεται, η «εταιρεία» όπου εργάζονται, καθώς τα κείμενα με τα οποία προωθούν τις μεταφυσικές δυνάμεις τους είναι ακριβώς τα ίδια!

Τρία διαφημιστικά έντυπα στα οποία αναγράφονται οι ίδιες… υποσχέσεις, αλλά στο κάθε «μαγικό χαρτάκι» περιλαμβάνονται διαφορετικοί τηλεφωνικοί αριθμοί:

Η Σοφία και το… Boeing

Δημοσιογράφος του zougla.gr, σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι «ειδικοί των προβλέψεων», επικοινώνησε με έναν από αυτούς και ζήτησε τη βοήθειά του για ένα προσωπικό ζήτημα.

Ειδικότερα, ζήτησε από το μέντιουμ να φέρει πίσω την -υποτιθέμενη- πρώην κοπέλα του, ονόματι Σοφία, η οποία τάχα τον άφησε πριν από λίγο καιρό για τα μάτια ενός φίλου του.

Η ανταπόκριση του «ειδικού» ήταν άμεση. Ζήτησε από το υποψήφιο θύμα του τα στοιχεία της κοπέλας και τον παρακάλεσε να καλέσει σε 10 λεπτά ώστε να του πει την πρόβλεψή του.

Έτσι κι έγινε. Ύστερα από δέκα λεπτά το μέντιουμ τον ενημέρωσε ότι μπορεί πολύ εύκολα να κάνει την κοπέλα -η οποία, όπως προαναφέρθηκε, ήταν εφεύρημά μας- να επιστρέψει κοντά του μέσα σε μόλις επτά ημέρες.

Μοναδική προϋπόθεση για την επανένωση των δύο ερωτευμένων ήταν η κατάθεση 50 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο πνευματιστής στην Εθνική Τράπεζα.

Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν, παράλληλα με το θέμα της κοπέλας, θα μπορούσε να μάθει και πού βρίσκεται το χαμένο Boeing της Μαλαισίας, εκείνος απάντησε ότι φυσικά και μπορεί, καθώς έχει τη δυνατότητα να προβλέψει τα… πάντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης