Την Πέμπτη συμπληρώνονται 30 ημέρες απεργίας των εργαζομένων στην Αριάδνη ΑΕΒΕ στο Ηράκλειο Κρήτης. Κάθε μέρα που περνάει, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοσία που αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση με τους εκπροσώπους των απεργών.

Την Τετάρτη πραγματοποίησαν μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Μαλεβιζίου και Αλικαρνασσού παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα χαράτσια αλλά και την αδυναμία αρκετών να πληρώσουν ακόμα και τη ΔΕΗ.
Η αδυναμία αυτή προέρχεται τόσο από την απεργία όσο και από τους κουτσουρεμένους μισθούς μηνών λόγω των υποχρεωτικών αδειών άνευ αποδοχών που είχε επιβάλει η εργοδοσία στους εργαζομένους από τον περασμένο Οκτώβρη. Η απάντηση της ΔΕΗ ήταν ότι απουσίαζε ο διευθυντής και να κάνουν μια αίτηση…. Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι με καλύτερη οργάνωση θα επιστρέψουν με πιο δυναμική κινητοποίηση στη ΔΕΗ, ενώνοντας τη φωνή τους με αυτή των χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα το μεσημέρι δέχθηκαν την αλληλεγγύη της Λαϊκής Επιτροπής Μαλεβιζίου, η οποία οργάνωσε τραπέζι με μαγειρευτό φαγητό για τους απεργούς και τις οικογένειές τους. Όμως και απλοί εργαζόμενοι σπεύδουν με τη δική τους συμβολή να ενισχύσουν τον ηρωικό αγώνα των απεργών στην Αριάδνη ΑΕΒΕ: με φαγητό, κρασί και φρούτα κάθε μέρα, αλλά κυρίως με τα θερμά λόγια τους.

Τους απεργούς της Αριάδνης ΑΕΒΕ επισκέφθηκε την Τετάρτη και ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του κόμματος στον δυναμικό αγώνα τους.

Τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα των απεργών και του σωματείου έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Την Πέμπτη 23 Φλεβάρη συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 7μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας.

– Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φλεβάρη η ΕΙΥΗ καλεί όλους τους εργαζομένους του Ηρακλείου να γιορτάσουν μαζί με τους απεργούς έξω από την πύλη της Αριάδνης ΑΕΒΕ τα κούλουμα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το crete2day.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης