Η αποθήκη με τις μαϊμούδες

Η αποθήκη με τις μαϊμούδες
Οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διεξήχθη χθες στις περιοχές Δενδροποτάμου και Δερβενίου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 32, 21, 26 ετών, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης των καταστημάτων και διαχειριστής της αποθήκης (32 ετών), ενώ αναζητείται ο αδερφός του τελευταίου, ο 41χρονος ενοικιαστής της αποθήκης.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της πλαστογραφίας, παράβασης νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί σημάτων, σχετικά με τα απομιμητικά προϊόντα, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράβαση νόμων περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες σε καταστήματα και μία αποθήκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 38.091 απομιμητικά προϊόντα επώνυμων εταιρειών, ως ακολούθως:

- 20.600 μπουκάλια απομιμητικών προϊόντων αρωμάτων γνωστών οίκων καλλυντικών
- 7.040 απομιμητικά γυαλιά ηλίου διαφόρων γνωστών εταιρειών
- 2.744 ζευγάρια απομιμητικών αθλητικών παπουτσιών 
- 4.417 απομιμητικές συσκευές τύπου TABLET
- 3.190 απομιμητικές συσκευές κινητής τηλεφωνίας
- 100 απομημιτικά ρολόγια χειρός γνωστών εταιρειών.Επιπλέον, κατά τις έρευνες στα καταστήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κυρίως εντός χρηματοκιβωτίου που χρησιμοποιούσε ο 32χρονος:

- ένα αυτόματο υποπολυβόλο, μάρκας UZI
- ένας γεμιστήρας χωρητικότητας 30 φυσιγγίων
- 48 φυσίγγια των 9mm
- το χρηματικό ποσό των 73.812,91 ευρώ και 100 δολάρια ΗΠΑ.Τέλος, κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα καταγραφικό και δύο κάμερες.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω προανάκριση, ο 32χρονος διατηρούσε τα εν λόγω δύο καταστήματα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου εμπορευόταν πλήθος απομιμητικών προϊόντων και στα οποία εργάζονταν ως υπάλληλοι οι δύο συλληφθέντες (21 και 26 ετών). Επιπλέον, διατηρούσε και αποθήκη στο Δερβένι, όπου απέκρυπτε τα ανωτέρω είδη και την οποία ενοικίαζε ο αδερφός του, ο 41χρονος αναζητηθείς.

Με τον τρόπο αυτό ο 32χρονος επιχειρηματίας απεκόμισε μεγάλα χρηματικά οφέλη επιφέροντας ζημία στις παθούσες εταιρείες.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, 13:50