Με ιδιωτική πτήση το έσκασε για τη Λατινική Αμερική (Ουρουγουάη ή Παραγουάη) ντυμένος παπάς ο καταζητούμενος Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, συνοδεία άλλων δύο κληρικών – ή κάποιων που προσποιούνταν τους κληρικούς.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», το σχέδιο πτήσης που δόθηκε στο ιδιωτικό αεροπλάνο είχε προορισμό τα Ιεροσόλυμα, αλλά στην πορεία άλλαξε και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος κατευθύνθηκε προς το Λιχτενστάιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές λένε ότι στο μικρό κρατίδιο -όπου ο Όμιλος Λαυρεντιάδη διαθέτει και ιδιωτική τράπεζα- ο Πέτρος Κυριακίδης διατηρούσε ακόμη μετρητά, περίπου 80 εκατ. ευρώ. Έγινε, λοιπόν, εκεί ανεφοδιασμός καυσίμων αλλά και… χρημάτων.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι ο Κυριακίδης κατέληξε τελικά όχι στα Ιεροσόλυμα, αλλά στη Λατινική Αμερική.

Φυγάδευσε και τη δικηγόρο Ελένη Σκούρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ η φυγή Κυριακίδη, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αντιμετωπίζεται με χαμηλούς τόνους από τις ελληνικές αρχές, έχει σημειωθεί και δεύτερο σοβαρό περιστατικό.

Το ένταλμα σύλληψης εναντίον της στενής συνεργάτιδας του Κυριακίδη, της δικηγόρου Ελένης Σκούρα, επίσης δεν μπορεί να εκτελεστεί, καθώς η κ. Σκούρα μαζί με τον σύζυγό της φέρεται να συνάντησαν τον Κυριακίδη στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Ελένη Σκούρα κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει από την τράπεζα Proton Bank το ποσό των 100 εκατ. ευρώ.

Ο 72χρονος καταζητούμενος σήμερα Πέτρος Κυριακίδης ήταν εκδότης εκκλησιαστικών βιβλίων αρχικά και μεγαλοϊδιοκτήτης ΜΜΕ στη συνέχεια. Άνθρωπος της εκκλησίας, με ισχυρές διασυνδέσεις, μετά τη γνωριμία του με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και κυρίως μετά το 2008 μπήκε δυναμικά στον χώρο των ΜΜΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης