Θα υπολειτουργούν την ερχόμενη εβδομάδα οι δήμοι, καθώς η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά την έκτακτη συνέλευσή της την Παρασκευή. Ειδικότερα, η ΚΕΔΕ αποφάσισε τριήμερο λουκέτο, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες εκτός από τις κοινωνικοπρονοιακές δομές και την καθαριότητα. Καθώς φαίνεται, μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν οι δήμοι που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να  να αποφασίσουν μόνοι τους.

Πάντως, ολικό λουκέτο συμπεριλαμβανομένων και των κοινωνικοπρονoιακών δομών και της καθαριότητας θα μπει την Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας και κινητοποιήσεων. Την Τρίτη μάλιστα, οι δήαμρχοι θα επιδώσουν το ψήφισμά τους στον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ωστόσο ότι δημιουργήθηκε μικροένταση αναφορικά με το αν θα συμπεριληφθεί στο ψήφισμα η παραίτηση δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων στο ψήφισμα. Μετά από παρέμβαση του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη κ. Ιωακειμίδη ακολουθήθηκε μία μέση οδός στη διατύπωση. «Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δημάρχων έθεσε στη διάθεση της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις εφόσον η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα των δημάρχων». To θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης ο οποίος και ανάγνωσε το ψήφισμα είπε ότι διαφωνεί με τις παραιτήσεις όπως και άλλα μέλη του δ.σ.. Νωρίτερα τη διαφωνία τους είχαν εκφράσει οι δήμαρχοι Αθηναίων Γ. Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Αντιθέτως υπέρ των παραιτήσεων των δημάρχων τάχθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς και ο δήμαρχος Λέσβου Δ. Βουνάτσος, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης ζήτησε, από τη στιγμή που με το πολυνομοσχέδιο αφαιρούνται αρμοδιότητες από την αυτοδιοίκηση, να επισπευσθούν οι δημοτικές εκλογές και να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η γενική συνέλευση αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των αιρετών την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στη Βουλή, ενώ ζητά και συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης Αναβρασμός στους δήμους, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 15:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης