Η αποκάλυψη της «Ζούγκλας» στα ΜΜΕ του κόσμου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 19:39
Η αποκάλυψη της «Ζούγκλας» στα ΜΜΕ του κόσμου
Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την αποκάλυψη της «Ζούγκλας» γύρω από την ταυτότητα της βιολογικής μητέρας της Μαρίας, μία υπόθεση που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινή γνώμη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Θεόδωρος Αθανασιάδης, Έλληνας επιχειρηματίας, από το Σαντάνσκι της Βουλγαρίας παρακολουθώντας την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος», στο ΕΧTRA 3, παρενέβη για να δηλώσει ότι είχε δει τη μικρή Μαρία με τη μητέρα της στο νοσοκομείο της πόλης. Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή οι ελληνικές και βουλγαρικές Αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες και Βούλγαροι δημοσιογράφοι φιλοξένησαν τα ρεπορτάζ για την υπόθεση.


Τα ξημερώματα της Πέμπτης το zougla.gr με πρωτοσέλιδο τίτλο «Εντοπίσαμε τη μητέρα της Μαρίας» αποκάλυπτε την πραγματική της ταυτότητα και άρχισε να ξεδιπλώνει το κουβάρι της υπόθεσης.

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες τα μεγαλύτερα βρετανικά, αμερικανικά, τούρκικα, βουλγαρικά τηλεοπτικά δίκτυα ήρθαν σε επικοινωνία με το zougla.gr και ανήρτησαν στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ. Στον αντίποδα τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα με μικροψυχία επέλεξαν να αποσιωπήσουν το θέμα και εν συνεχεία απέκρυψαν την πραγματική πηγή της είδησης. 

Το πρωτοσέλιδο του BBCTo ρεπορτάζ της Ζούγκλας στον βρετανικό Independent: 
To πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας The TelegraphΗ Daily Mail αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ για την ταυτότητα της Σάσα ΡούσεβαΤο Γαλλικό Πρακτορείο φιλοξένησε το ρεπορτάζ του zougla.gr και τις εξελίξεις για την υπόθεση της μικρής Μαρίας.Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συμβολή του zougla.gr από το «Giornalettismo»

Η μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα EL MUNDO αναφέρει ως πηγή είδησης το zougla.gr
Σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση του euronews, η ελληνική αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις του zougla.gr:

Η είδηση έκανε τον γύρο της Τουρκίας μέσω της Hurriyet:Τα βουλγαρικά ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή επικαλέστηκαν τα ρεπορτάζ της Ζούγκλας για την υπόθεση:

Τα πρωτοσέλιδα των novinite και novanews στη Βουλγαρία:

Το βρετανικό περιοδικό The Week:Το ρεπορτάζ φιλοξενείται και στα ιταλικά ΜΜΕ
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 21:06