Με την απολογία του πρώην βουλευτή και υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη ολοκληρώθηκε σήμερα μετά απο αρκετές ημέρες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, η ακροαματική διαδικασία της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στη δικαστική αίθουσα παρευρίσκονταν συντετριμμένοι οι γονείς του αδικοχαμένου σπουδαστή με τη αδερφή του να κρατά συνεχώς το χέρι της μητέρας του, που δεν σταμάτησε να κλαίει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απολογία Μαρκογιαννάκη

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ξεκίνησε την απολογία του με μια συγνώμη που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη δικαστική αίθουσα τις ημέρες που προηγήθηκαν, εξηγώντας πως ήθελε να αποφύγει τα φλας των ΜΜΕ, επικαλούμενος παράλληλα και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει τη συμπάθειά του και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Βαγγέλη για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το έμαθα το 2014 όταν η μητέρα ενός εκ των 3 σπουδαστών που είχαν ζωγραφίσει τη Κρήτη σε τοίχο της Σχολής μετέβη στο γραφείο μου σε κατάσταση απόγνωσης ζητώντας μου αν μπορούσα να την βοηθήσω για να μην αποβληθεί το παιδί της απο τα Χανιά, από τη Γαλακτοκομική όπου τον είχαν στείλει για σπουδές παρά τις οικονομικές τους δυσκολίες».

«Την επόμενη μέρα τηλεφώνησα στον πρώην διευθυντή της Σχολής και τον ρώτησα αν ήταν δυνατό να μην είναι πολύ αυστηρή η τιμωρία της Σχολής για τον συγκεκριμένο σπουδαστή, την οικογένεια του οποίου την γνώριζα πολλά χρόνια» συνέχισε ο κ.Μαρκογιαννάκης.

«Οταν ο διευθυντής μου απάντησε σε ψυχρό τόνο πως είναι θέμα πειθαρχικού συμβουλίου που είχε λάβει την απόφασή του, τότε αντιλήφθηκα πως δεν μπορούσα να κάνω κάτι και έτσι ολοκληρώθηκε η σύντομη συνομιλία μου μαζί του».

Μετά απο μέρες και αφού είχε ενημερώσει τη μητέρα του παιδιού πως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να βοηθήσει, έμαθε πως η ποινή τελικώς ήταν όχι η αποβολή από την εστία, αλλά η αποβολή από τα μαθήματα και αυτή η απόφαση πάρθηκε όχι κατόπιν της δικής του προτροπής και πίεσης.

«Άλλο το κακό ρουσφέτι και άλλο η ανθρώπινη παρέμβαση, έτσι λειτούργησα» εξήγησε ο κ. Μαρκογιαννάκης…

Πηγή: Epirus Tv News

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης