Ελεύθερη αφέθηκε μετά από την απολογία της στην 32η τακτική ανακρίτρια η Αντιγόνη Χελιώτη, η οποία είχε συλληφθεί ως σχετιζόμενη με την οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Η κατηγορούμενη στην απολογία της δηλώνει πλήρως αμέτοχη σε όσα της καταλογίζουν, και τονίζει κατηγορηματικά ότι, όχι μόνο δεν έχει σχέση με αξιόποινες πράξεις, αλλά δεν γνωρίζει καν τους συγκατηγορούμενούς της.

Η Αντιγόνη Χελιώτη συνελήφθη για συμμετοχή στην βομβιστική επίθεση στην οικία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2009, και στην οικία της νυν υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 και αντιμετωπίζει κατηγορίες για προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συρροή και έκρηξη από κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντύπωση προκαλεί ότι η κατηγορούμενη προβάλλει ισχυρό άλλοθι και για τις δύο επιθέσεις. Κατά τη μεν πρώτη κατά του κ. Χηνοφώτη, η Αντιγόνη Χελιώτη έδινε γραπτές εξετάσεις στο μάθημα της Χημείας Τροφίμων, ενώ κατά τη δεύτερη εξεταζόταν γραπτώς στο μάθημα της Χημείας Περιβάλλοντος. Και για τις δύο αυτές ημερομηνίες, η κατηγορούμενη έχει προσκομίσει βεβαιώσεις της Σχολής της.

Το στοιχείο που οδήγησε τις διωκτικές Αρχές στην Αντιγόνη Χελιώτη είναι, όπως υποστηρίζει η Αστυνομία, ένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε ένα γυάλινο κηροπήγιο, που βρέθηκε στη «γιάφκα» του Χαλανδρίου, το οποίο, όμως, κατά περίεργο τρόπο, δε βρίσκεται μεταξύ των πειστηρίων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Η ίδια στην απολογία της αναρωτιέται γιατί απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος της, αφού αυτές δε στοιχειοθετούνται από το υλικό της δικογραφίας, ούτε αυτόπτες μάρτυρες την αναγνωρίζουν, ούτε την εμπλέκει στην υπόθεση κάποια άλλη μαρτυρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ισχυρισμούς της Αστυνομίας, το κηροπήγιο θα προσκομιστεί αργότερα για να προστεθεί στα πειστήρια της δικογραφίας.

Ένσταση ακυρότητας υποβάλλουν οι συνήγοροι

Οι συνήγοροι της 22χρονης αναρωτήθηκαν, για ποιο λόγο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της, αφού η ταυτοποίηση του αποτυπώματος έγινε στις 4 Οκτωβρίου και η 22χρονη έδωσε κανονικά το παρών στις Αρχές στις 16 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, αφού στο παρελθόν της είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για συμμετοχή σε επεισόδια.

Θα μπορούσε, λένε οι συνήγοροι, να της αποσταλεί μία απλή κλήση για να παρουσιαστεί στις Αρχές για να λογοδοτήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι Αντιγόνης Χελιώτη θα υποβάλλουν ένσταση ακυρότητας της προδικασίας.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Αντιγόνη Χελιώτη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης