Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Τοποτηρητή Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοπικών Αρχόντων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών Συλλόγων και Φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου από την Αργολίδα πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου.

Το πρωί του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2016 έγινε η επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Άρτης υπό του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη στην πλατεία Σκουφά (έναντι του ιστορικού Βυζαντινού Ιερού Ναού της Παρηγορητίσσης) και ακολούθησε η προσφώνηση από τον κ Δήμαρχο και η αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτη. Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου έλαβε χώρα η τελετή της Ενθρονίσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ενθρόνιση παραβρέθηκαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς επίσης παρόντες ήταν η εν ενεργεία βουλευτές του νομού, Βασίλης Τσίρκας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Στύλιος (ΝΔ). Από την Αργολίδα παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος, Ιωάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, οι Δήμαρχοι Ναυπλίου και Άργους Μυκηνών κ.κ. Κωστούρος και Καμπόσος αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδος κ. Χειβιδόπουλος κ.α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης