Οι διερχόμενοι Θεσσαλονικείς οι οποίοι κοντοστάθηκαν ώστε να απολαύσουν την «διαμπαλκονική» συναυλία που διοργανώθηκε από τη πρωτοβουλία «Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου», προκάλεσαν την επέμβαση της αστυνομίας, καθώς παρατηρήθηκε συνωστισμός κάτω από τα μπαλκόνια των μουσικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν διαπιστώθηκε ότι πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται στην οδό Σβώλου για να απολαύσουν την μουσική, η αστυνομία κλήθηκε για να τους απομακρύνει, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες για ενδεχόμενο συνωστισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγιναν συστάσεις στους δεκάδες περαστικούς που απολάμβαναν την εκδήλωση τραβώντας φωτογραφίες και βίντεο, ενώ δεν υπήρξαν κυρώσεις στους διοργανωτές του εγχειρήματος, καθώς είχαν ενημερώσει για την πρωτοβουλία. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για μάσκες και για άσκοπες μετακινήσεις χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν επιβλήθηκαν σχετικά πρόστιμα.
 

 

Η Πρωτοβουλία «Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου», χρησιμοποιώντας τη μουσική, επιχείρησε να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας αλλά και να διασκεδάσει τους κατοίκους της γειτονιάς που λόγω των περιοριστικών μέτρων παραμένουν στα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, περίπου ένα τέταρτο από την έναρξη της δεύτερης μουσικής πράξης, στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να διαλύσουν τον κόσμο που είχε αρχίσει να πυκνώνει στα γύρω πεζοδρόμια.
 

 

Με το άκουσμα της άρπας, ως δια μαγείας οι εξωτερικοί θόρυβοι σίγησαν και γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια τους, κόσμος που περνούσε από το στενό του κέντρου της πόλης κοντοστάθηκε να δει τι γίνεται, ενώ κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έσπευσαν να ακούσουν τη συναυλία.

Μισή ώρα μετά, το μουσικό δρώμενο μεταφέρθηκε στους δύο πρώτους ορόφους της παλιάς πολυκατοικίας επί της οδού Σβώλου 7, όπου οι τέσσερις ένοικοι, με κοντραμπάσο, τρομπέτα, κλαρινέτο και τρομπόνι, ο καθένας από το μπαλκόνι του, ξεσήκωσαν τους θεατές που έσπευσαν να μεταβούν στη νέα τοποθεσία της διαφορετικής αυτής συναυλίας.

Ωστόσο, μετά από εκκλήσεις των ενοίκων που έπαιζαν μουσική για να τηρηθούν οι αποστάσεις, αλλά και συστάσεις και ελέγχους της ΕΛΑΣ, το υπόλοιπο πρόγραμμα της συναυλίας εν τέλει ακυρώθηκε.

Πηγή: grtimes,Voria gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης