«Η Αττική των 5 εκατομμυρίων κατοίκων και των 66 δήμων θέλει πολιτική σταθερότητα, δουλειές και εθνική συνεννόηση» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. «Η ανεργία είναι πολύ μεγάλη, τα λόγια είναι φτώχεια, σημασία έχει να κάνουμε δουλειές, να δουλεύει ο κόσμος και να αρχίσει η μηχανή να παίρνει μπροστά και να ξαναέρθουνε πάλι σε εκείνο το σημείο που θα αρχίσουμε να χαμογελάμε σιγά-σιγά. Αυτό που έχει σημασία είναι η πολιτική σταθερότητα. Πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα να καταλάβουν ότι δεν έχουμε άλλον δρόμο από αυτό της πολιτικής συνεννόησης» σημειώνει ο περιφερειάρχης Αττικής..

Ο κ. Σγουρός αφήνει να εννοηθεί ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε δύο θέματα, πρώτα να κάνω τον απολογισμό και δεύτερον να ετοιμαστώ για να κατέβουμε στις εκλογές και να κερδίσουμε. Από εκεί και μετά πλέον πρέπει στον απολογισμό να πούμε τι κάναμε, να μάθουν οι πολίτες για να μπορέσουν να κρίνουν. Έχουμε πραγματοποιήσει 1.000 έργα, μικρά, μεσαία, μεγάλα, γύρω στα 3,5 δισεκ. ευρώ, 100.000 θέσεις εργασίας, 800 εκατ. επιστροφή του ΦΠΑ, 400% αύξηση της απορροφητικότητας. Από την ημέρα που πήραμε την αρμοδιότητα, κάθε μήνα έπεφταν στην Αττική, σε όλα τα έργα αυτά εδώ περίπου 12,5 με 13 εκατ. ευρώ. Εμείς από τη δική μας τη μεριά σεβαστήκαμε το χρήμα των φορολογουμένων Ελλήνων, δεν δανειστήκαμε ούτε ένα ευρώ, δεν χρωστάμε πουθενά ούτε ένα ευρώ, και τα χρήματα τα οποία έχουμε στο ταμείο μας, είναι στα 313 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης Αττικής επέλεξε να μιλήσει από το υπό κατασκευή Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στο Κορωπί. Όπως τονίζει «είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει υπογράψει σύμβαση η Περιφέρεια Αττικής. Ένα Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, όπου με την ολοκλήρωση του έργου σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα εξυπηρετηθούν περίπου 100.000 κάτοικοι, θα καταργηθούν περίπου 40.000 βόθροι. Με την ολοκλήρωση του έργου το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας Παιανίας και με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μαρκοπούλου θα εξυπηρετήσει όλη την περιοχή και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα αποβληθούν πλέον οι βόθροι που ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων της περιοχής. Το έργο θα δημιουργήσει γύρω στις 2.000 θέσεις εργασίας για να κατασκευαστεί και γύρω στις 300 – 500 θέσεις όταν θα αρχίσει να λειτουργεί».

Σε ερώτηση για την κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Σγουρός είπε ότι «πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα να καταλάβουν ότι δεν έχουμε άλλον δρόμο από αυτό της πολιτικής συνεννόησης. Να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, να σταματήσουμε να πετάμε πυροτεχνήματα, να δούμε ποιο είναι το εφικτό και τι θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα κόμματα έχουν μείνει πίσω και για αυτό βλέπετε και «ποτάμια», σε λίγο και «καταρράκτες»..

Ο κ. Σγουρός αναφέρει ότι από το 2003, ως υποψήφιος νομάρχης «άφησα την οποιαδήποτε κομματική μου δραστηριότητα – που ήταν ελάχιστη, δεν είχα εγώ κομματικές εμπλοκές. Σαφέστατα είμαι ένα πολιτικοποιημένο πρόσωπο, αλλά όχι κομματικοποιημένο. Εγώ όταν πήγα στη νομαρχία της Αθήνας δεν κοίταζα ποιος είναι ΝΔ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά τα 12 χρόνια έχω συνεργαστεί με δεκάδες δημάρχους, με ξέρουν ποιος είμαι, δεν πρόκειται να αλλάξω. Ποτέ δεν χρησιμοποιώ όμως κοσμητικά επίθετα και κάθε λογής άλλου είδους φράσεις για να ξεγελάσω τον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για τους υπόλοιπους διεκδικητές της περιφέρειας Αττικής ο κ. Σγουρός σημειώνει: «Προσπαθώ να ανιχνεύσω από όλους τους ανθυποψήφιους το πρόγραμμά τους. Αλλά και τα χρήματα που απαιτούνται για την εφαρμογή του. Βλέπω ορισμένες υπερβολές. Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη ώστε να πω δημόσια: Ναι, σε αυτό το πρόγραμμα συγκλίνουμε. Δεν θα διστάσω να πω ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καλό. Αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπω πρόγραμμα, αλλά κουβέντες του αέρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης