Διαβάστε ορισμένα από τα φωτεινότερα παραδείγματα όπου η ατιμωρησία ήταν χαρακτηριστική σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν κρατικούς υπαλλήλους και είναι ενδεικτικά της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας που επικρατεί στο Δημόσιο:

– Μετά την απόδραση Παλαιοκώστα, οι υπεύθυνοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που παραπέμφθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο, αθωώθηκαν και, επειδή η απόφαση εκδόθηκε στα όρια της παραγραφής, το Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο δεν έκρινε ποτέ την ουσία της υπόθεσης. Φυσικά, οι συγκεκριμένοι δεν ελέχθηκαν ποτέ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παραπέμφθηκαν για έκδοση πλαστών πτυχίων, στις εξετάσεις των ΤΕΕ, αθωώθηκαν στα Πρωτοβάθμια και μετά από ένσταση του υπουργού Παιδείας καταδικάστηκαν στα Δευτεροβάθμια.

– Γυναίκα εφοριακός από τη Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε για παράβαση καθήκοντος και παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α.. Το Πρωτοβάθμιο μετέτρεψε το παράπτωμά της σε αμέλεια και, επειδή θεωρήθηκε ότι είχε παραγραφεί, αθωώθηκε. Έπειτα από ένσταση της Διοίκησης, η υπόθεση πήγε στο Δευτεροβάθμιο, όπου της επιβλήθηκε ποινή παύσης έξι μηνών…

– Υπάλληλος στα τελωνεία του αεροδρομίου Αθηνών κατηγορήθηκε ότι είχε αφαιρέσει ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, ρούχα… Πολλά βρέθηκαν στο σπίτι του. Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής παύσης, κρίνεται ένοχος και του επιβάλλεται προσωρινή παύση 4 μηνών! Ο υπουργός Οικονομικών υποβάλλει ένσταση και το Δευτεροβάθμιο τον απολύει. Καταδικάστηκε βέβαια και από τα ποινικά δικαστήρια για κλοπή σε φυλάκιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και άλλα πολλά…

Την περασμένη Τρίτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτή τη φορά θα ελεγχθούν και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι;

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης