Η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία» πίσω από την επίθεση σε στέκι νέων του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 03:14
Η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία» πίσω από την επίθεση σε στέκι νέων του ΣΥΡΙΖΑ
Με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Πυρήνας Αλληλεγγύης και Εκδίκησης» αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο στέκι Νέων του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καισαριανή, την Τετάρτη 08/04/2015.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο εχθρός, είναι η ολομέτωπη και πολύμορφη επίθεση, με λόγια και με πράξεις, εναντίον του. Είναι η γλώσσα της αποδόμησης του ιδεολογικού του οπλοστασίου και η επίθεση στις υποδομές του. Είναι τα κείμενα, τα τρικάκια, τα πανό και οι αφίσες που ξεχειλίζουν μίσος. Είναι τα κατεστραμμένα οχήματα και κτίρια, οι καμμένοι μπάτσοι, οι τρομοκρατημένοι δικαστές και εισαγγελείς και οι ρημαγμένοι δρόμοι στο κέντρο της σάπιας μητρόπολης.
Σήμερα οι αναρχικοί απεργοί πείνας βρίσκονται στην 38η μέρα απεργίας. Ο αγώνας που βρίσκεται σε εξέλιξη βάζει στο στόχαστρο το σύνολο των αντι-εξεγερτικών νόμων, οι οποίοι συνιστούν τη νομική θωράκιση και την τιμωρητική βεντάλια του δημοκρατικού καθεστώτος. Είναι ένας αγώνας που εκτός από τους έγκλειστους συντρόφους, αφορά και τους αναρχικούς εκτός φυλακής που μάχονται καθημερινά με όλα τα μέσα ενάντια στον εχθρό, καθώς είναι οι επόμενοι στη λίστα εφαρμογής της κατασταλτικής ατζέντας.

Η καινούρια συγκυβέρνηση με κορμό το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βαδίζει στον παραδοσιακό κατασταλτικό δρόμο της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία έχει αναδείξει την αφομίωση και την καταστολή σε επιστήμη. Δίπλα στη στοχευμένη αστυνομική και νομική καταστολή τοποθετεί έναν ευρύ θίασο ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, αριστερών δημοσιογράφων και άλλων καραγκιόζηδων ο οποίος συστηματικά συκοφαντεί, διαστρεβλώνει και υποβιβάζει τον αγώνα που δίνεται και τα υποκείμενά του. Παράλληλα αυτή νέα αηδιαστική κάστα πρώην πασόκων και νυν συριζόφρουρων που έσπευσαν σαν πρόβατα να ψηφίσουν το νέο τους σωτήρα θαμπωμένοι από τα αριστερά του καθρεφτάκια, συμμετέχει εν είδη πέμπτης φάλαγγας σε αυτήν την εκστρατεία λασπολόγησης.

Σε αντίθεση με τους πιο ωμούς δεξιούς διαχειριστές του συστήματος, η αριστερή διακυβέρνηση έχοντας ανδρωθεί στον πυρήνα του μικροπρεπούς πολιτικαντισμού (την αριστερά), ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι. Έτσι, ενώ ο αστείος Πανούσης (ο οποίος μάλλον φέρει ακόμα βαρέως την “περιποίηση” που είχε δεχτεί από συντρόφους παλαιότερα πάνω στο αγαπημένο του ακαδημαϊκό βήμα) κάνει βαρύγδουπες, πολεμικού τύπου εξαγγελίες, ένα κομμάτι του κομματικού μηχανισμού (νεολαία, κινήσεις πολιτικών δικαιωμάτων κλπ.) έχει αναλάβει το ρόλο της εσωτερικής αντιπολίτευσης και της διατήρησης των ερισμάτων της κυβέρνησης στο περίφημο κίνημα το οποίο την τίμησε με την ψήφο του.

Αυτός ο αγώνας, όπως και ο αντίστοιχος κατά τη διάρκεια της απεργίας του συντρόφου Νίκου Ρωμανού, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δοκιμαστούν οι αντοχές και η φύση των αναρχικών στην Ελλάδα, σε αρκετά επίπεδα. Πέρα από τη συνήθη φαντασιακή ατραπό της “αντιπληροφόρησης”, σύμφωνα με την οποία εκείνοι που πριν δύο μήνες έκαναν κυβέρνηση το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο δεξιός συρφετός που συσπείρωσαν η Νέα Δημοκρατία, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Χρυσή Αυγή, θα συντάσσονταν ξαφνικά με τους αναρχικούς και ειδικά για ένα θέμα που δεν τους αφορά καθόλου (δεν υπάρχει μισό κοινωνικό αίτημα στην απεργία παρά μόνο από σπόντα για διάφορες κατηγορίες ποινικών κρατουμένων), τις καταλήψεις που είτε κατέληξαν ανούσιες και προβληματικές είτε προσπαθούσαν να στρέψουν τον αγώνα σε άσχετες κατευθύνσεις (είναι η ειρωνεία της ζωής που την ίδια περίοδο που άρχισε αυτή η “ταξική στροφή”, στη Χαλκιδική οι μεταλλεργάτες ξυλοφόρτωναν τους αντιδρώντες στα μεταλλεία για λογαριασμό του Μπόμπολα) και τους ακτιβισμούς που ως μόνο σκοπό είχαν να τους παίξουν τα κανάλια, υπήρξε και ένα σημαντικό κύμα βίαιων ενεργειών και επιθετικών παρεμβάσεων σε όλη τη χώρα.

Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο εχθρός, είναι η ολομέτωπη και πολύμορφη επίθεση, με λόγια και με πράξεις, εναντίον του. Είναι η γλώσσα της αποδόμησης του ιδεολογικού του οπλοστασίου και η επίθεση στις υποδομές του. Είναι τα κείμενα, τα τρικάκια, τα πανό και οι αφίσες που ξεχειλίζουν μίσος. Είναι τα κατεστραμμένα οχήματα και κτίρια, οι καμμένοι μπάτσοι, οι τρομοκρατημένοι δικαστές και εισαγγελείς και οι ρημαγμένοι δρόμοι στο κέντρο της σάπιας μητρόπολης.

Έτσι και εμείς, τα ξημερώματα της Τετάρτης 08/04 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του στεκιού Νέων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καισαριανή, λίγα τετράγωνα από το Α.Τ. της περιοχής.

Ας ξέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι πολιτικοί του, οι κινηματικές του βδέλλες και οι κοιμισμένοι ψηφοφόροι τους πως η μαγκιά του νικητή ξεφουσκώνει γρήγορα, ειδικά όταν η νίκη σημειώθηκε σε ένα γήπεδο που εμείς ούτε παίξαμε, ούτε θα παίξουμε ποτέ. Για μας, δεν υπάρχει κανένα καθαγιασμένο πέπλο αριστεροσύνης και ιστορικής αυταξίας το οποίο να σας προστατεύει. Και αν όχι τίποτα άλλο, εμείς θα θυμόμαστε για πάντα ότι είστε η κυβέρνηση εξαιτίας της οποίας παραλίγο να πεθάνει ένας σύντροφός μας. Να εύχεστε να βγει από το νοσοκομείο δυνατός και όρθιος.

Χαιρετίζουμε τους συντρόφους της FAI στην Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετείχαν δυναμικά στον αγώνα, καθώς και τους υπόλοιπους ανώνυμους ή επώνυμους συνωμότες που πέρασαν με όποιον τρόπο επέλεξαν στην επίθεση. Ευελπιστούμε αυτός ο παλμός να έχει και συνέχεια τόσο σε αυτόν τον αγώνα όσο και στους πολλούς που έρχονται.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στα αδέρφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και την Αγγελική Σπυροπούλου και δύναμη στους αναρχικούς αιχμαλώτους που βρίσκονται ακόμα σε απεργία πείνας. Δεν είστε μόνοι.

Ο πόλεμος συνεχίζεται

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Πυρήνας Αλληλεγγύης και Εκδίκησης

Υ.Γ.1: Όπως ενημερωθήκαμε από καθεστωτικά, προχωράει με γοργούς ρυθμούς η αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων, καθώς σιγά σιγά, συγκεντρώνονται όλοι γύρω απ' το σπίτι του πρωθυπουργού. Εμείς, από την πλευρά μας ευχόμαστε να τους χιλιάσει. Περισσότεροι άδειοι δρόμοι για μας.

Υ.Γ.2: Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους αναρχικούς που ψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ελπίζουμε να έχουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να απέχουν από το κίνημα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 03:14