Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, αποκαλύπτουν τη «διαδρομή» του ηχητικού υλικού που σχετίζεται με την υπόθεση απόπειρας χρηματισμού την οποία κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Παύλος Χαϊκάλης, προκειμένου να μεταπειστεί και να υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ακόμη τις ενέργειες του ιδίου του βουλευτή όταν εκείνος προχώρησε για πρώτη φορά στην καταγγελία, στις 6 Δεκεμβρίου του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, την ημέρα εκείνη ο κ. Χαϊκάλης πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση του κουμπαρά Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο αφού προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, συνοδευόμενος από τον Πάνο Καμμένο.

Ο ίδιος ενημέρωσε αρχικά τον κ. Ντογιάκο για την υπόθεση και ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε να καταθέσει στον κ. Παναγιωτόπουλο.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσε εν συνεχεία στον κ. Παναγιωτόπουλο το ηχητικό υλικό χωρίς να κατονομάσει το πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 8.30 το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου κατέθεσε και νέο ηχητικό υλικό στον εισαγγελέα, όμως και πάλι δεν αποκάλυψε το όνομα, αναφέρουν δικαστικοί κύκλοι.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας δόθηκε εντολή από την εισαγγελία Εφετών στην Ασφάλεια, να διερευνήσει εάν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Φέρεται μάλιστα το υλικό αυτό να έφυγε από το Εφετείο και να διαβάστηκε στην Ασφάλεια για να διαπιστωθεί η γνησιότητά του. Για αυτόν τον λόγο, ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε δύο φορές από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο. Και στις δύο καταθέσεις του επανέλαβε τις καταγγελίες του.

Ο βουλευτής έχει καταθέσει δύο φορές και στην Ασφάλεια. Στη δεύτερη που έγινε δύο τρεις-ημέρες μετά την πρώτη, φέρεται να κατονομάζει το πρόσωπο-κλειδί που αναφέρει στις καταγγελίες του, δηλαδή τον Γιώργο Αποστολόπουλο πρώην στέλεχος της Deutche Bank.

Διαβάστε επίσης:
Αποκάλυψη-βόμβα Καμμένου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης