Την επιχείρηση διάσωσης του νεαρού τουρίστα από τη Ρωσία, που χθες το μεσημέρι τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να διασχίσει το Φαράγγι της Σαμαριάς, κατέγραψε η Πολεμική Αεροπορία, που διέθεσε ελικόπτερο για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά του 25χρονου τραυματία από τον δρυμό της Σαμαριάς σε νοσοκομείο προκειμένου να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σε σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για την επιχείρηση διάσωσης του αλλοδαπού επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, ελικόπτερο AB−205 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, με σκοπό τη μεταφορά ενός τραυματία ρωσικής καταγωγής από το φαράγγι της Σαμαριάς, του νομού Χανίων.

Το ελικόπτερο παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ».

Ο νεαρός διέσχιζε με οργανωμένη ομάδα το φαράγγι της Σαμαριάς, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν άμεσα στελέχη του Δασαρχείου, αμέσως μετά τον τραυματισμό του. Ο 25χρονος νεαρός εξετάστηκε από γιατρό και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης