Οι δικαστές ζητούν γραφεία εντός των δικαστηρίων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 18:00
Οι δικαστές ζητούν γραφεία εντός των δικαστηρίων
Σε ένα ακόμα βήμα πίεσης προς την κυβέρνηση, προχώρησαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, προκειμένου να ανατρέψουν τις δρομολογούμενες νέες περικοπές στις αποδοχές τους.

Μαζικά, οι δικαστές των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων της Αθήνας (Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών) καταθέτουν, στους προϊσταμένους των δικαστηρίων, αίτημα για να τους εξασφαλιστεί η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή (γραφείο, βιβλιοθήκη, υπολογιστές κ.λπ.) μέσα στα δικαστήρια, προκειμένου να εργάζονται μόνον εκεί.

Μάλιστα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε σημερινή ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι η κατάθεση των αιτήσεων για να εξευρεθούν χώροι μέσα στα δικαστήρια προκειμένου να εγκατασταθούν οι δικαστές, θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες σε όλα τα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΔΕ, όσο και στην πρόσφατη πανδικαστική συγκέντρωση, οι δικαστές αποφάσισαν (πλέον των στάσεων εργασίας και της μη δημοσίευσης δικαστικών αποφάσεων) να μην εργάζονται πλέον κατ' οίκον, αλλά μόνο μέσα στα δικαστικά κτίρια που υπηρετούν και μέσα στο ωράριο (μέχρι 3.00 μμ).

Η Ένωση Δικαστών επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι «οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις του συνταγματικά κατοχυρωμένου μισθολογίου των δικαστικών λειτουργών, εάν τελικά πραγματοποιηθούν, πέραν της αντισυνταγματικότητάς τους, δημιουργούν στους δικαστές πραγματική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων τους, κατά το μέρος που απαιτούν την κάλυψη των εξόδων, με δικές τους δαπάνες, όπως μέχρι τώρα γίνεται».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 18:07