Στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης κρατείται ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του κληρονόμοι ενός… «αμφισβητούμενου» οικοπέδου το οποίο διεκδικούν.

Πηγή φωτό: nea-ilioupolis.blogspotΣήμερα ο Βασίλης Βαλασόπουλος με τον αντιδήμαρχο Κώστα Σεφτελή και υπάλληλους του δήμου πήγαν για να περιφράξουν ένα οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Λέσβου στην Άνω Ηλιούπολη. Καταπατητές που διεκδικούν το οικόπεδο έκαναν μήνυση και οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δήμαρχο -ο οποίος κρατείται- και αύριο θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση του οικοπέδου του δημοσίου στην οδό Λέσβου 28, στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο…

Να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή του Β. Βαλασόπουλου δεν είναι η πρώτη που αντιμετωπίζει αυτές τις συνέπειες για την παρέμβασή της στο συγκεκριμένο οικόπεδο με στόχο την προστασία του από τους καταπατητές.

Ακούστε τι δήλωσε μέσα από το Α.Τ. ο δήμαρχος, Β. Βαλασόπουλος, στη zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 7 Φεβρουαρίου 2008 είχε συλληφθεί ο τότε δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιάννης Αναγνώστου, από αστυνομικά όργανα, προασπιζόμενος τη δημόσια έκταση, κατόπιν εγγράφου που είχε αποστείλει στο Δήμο Ηλιούπολης η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών, λόγω εργασιών που εκτελούνταν σε παρακείμενο οικόπεδο και με το οποίο προειδοποιούσε το Δήμο ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις μέτρα προστασίας, εάν διαπιστώνονταν ότι η εκσκαφή είχε εισχωρήσει στο δημόσιο κτήμα.

Στα τέλη Απριλίου 2008 ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε απορρίψει τη σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε κατατεθεί από τους καταπατητές ως ουσιαστικά και νομικά αβάσιμη και αναληθή, δικαιώνοντας έτσι το Δήμο Ηλιούπολης.

Aλλά η υπόθεση δεν έκλεισε…

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα-Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης