Η Δικαιοσύνη εκδίδει τον Μr. Bitcoin στις ΗΠΑ και όχι στους Ρώσους

Η Δικαιοσύνη εκδίδει τον Μr. Bitcoin στις ΗΠΑ και όχι στους Ρώσους
Υπέρ της έκδοσης του Mr. Bitcoin στις ΗΠΑ τάχθηκε ο Άρειος Πάγος απορρίπτοντας το αίτημα του 38χρονου Αλεξάντερ Βίνικ που κατηγορείται για ξέπλυμα 4 δις δολαρίων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων. 

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για την έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου θεωρείται ως εγκέφαλος τεράστιου διαδικτυακού πλυντηρίου ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Ο 38χρονος, για την έκδοση του οποίου ερίζουν αμερικανικές και ρωσικές αρχές, αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του το ρόλο του απλού συμβούλου της επίμαχης πλατφόρμας.

«Ασχολούμαι με την παραγωγή κρυπτονομισμάτων σε επίπεδο συμβουλών. Είμαι σύμβουλος και η πλατφόρμα ήταν ένας πελάτης μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι ιδιοκτήτης» ισχυρίστηκε ενώπιον του Αρείου Πάγου ζητώντας να μην εκδοθείς στις ΗΠΑ όπου, σύμφωνα με το ένταλμα που έχουν εκδώσει φέρεται ως διαχειριστής της πλατφόρμας BTC-e να ξέπλενε κέρδη εγκληματικών δραστηριοτήτων, την περίοδο 2011-2016.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 15:02