Αρκετά σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνήλθε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τόσο για την ψήφιση από τη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το οποίο χαρακτηρίζουν «μόρφωμα», όσο και για τα χθεσινά γεγονότα στο Σύνταγμα που υποκρύπτουν σοβαρούς κινδύνους εκτροπών του πολιτεύματός μας, σύμφωνα με τους δικηγόρους.

Οι πρόεδροι υπογραμμίζουν κατ’ αρχάς ότι η Βουλή ψήφισε χθες «εν είδει νόμου, ένα πρωτόγνωρο στα χρονικά της μόρφωμα, στερούμενο κανονιστικών διατάξεων: το “Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βουλή έπραξε αυτό «παρασυρόμενη από την εκτελεστική εκπροσώπηση των Ελλήνων, που παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής εισήγαγε εν είδει “πλαισίου προϋπολογισμού” μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου, τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι δικηγόροι υπογραμμίζουν ότι αδυνατούν να πιστέψουν πως υπήρξε επιχειρησιακή εντολή σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον βάναυσο αυτό τρόπο, που όλοι διαπιστώσαμε, συμπολίτες μας, οι οποίοι ασκούσαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι».

Η Ολομέλεια των προέδρων «δηλώνει για μία ακόμα φορά παρούσα, εκφράζοντας τις έντονες θεσμικές ανησυχίες της για τις συνέπειες που συνεπάγονται γεγονότα θλιβερά όπως τα χθεσινά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, εκφράζουν «την αγωνία τους για ό,τι ακολουθήσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης