Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε παιδόφιλο - Αναζητούνται ακόμη τρεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 12:15
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε παιδόφιλο - Αναζητούνται ακόμη τρεις

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκαν τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ισάριθμων Ελλήνων, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν ψηφιακής ανάλυσης και ενδελεχούς διαδικτυακής έρευνας, εντόπισε χρήστες του διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πληθώρα αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπρόσθετα, σε μία περίπτωση προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση συνομιλούσε διαδικτυακά με 14χρονο το έτος 2017 και αντάλλαξαν φωτογραφίες και μηνύματα ευαίσθητου περιεχομένου.

Για τις υποθέσεις αυτές ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων, ενώ προέκυψε και ο τόπος κατοικίας τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις 16, 19 και 22 Ιανουαρίου στα σπίτια των Ελλήνων συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή

- πέντε κινητά τηλέφωνα

- κάρτα ψηφιακής αποθήκευσης (SD) και

- τρεις κάρτες τηλεφωνικών συνδέσεων (SIM).

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, στις τρεις περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των τριών, ενώ στην τέταρτη περίπτωση βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία ο εμπλεκόμενος συνελήφθη.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ οι  δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 13:47