«Το ΤΕΕ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, ενώ συνεχίζεται ο διεκδικητικός αγώνας των Διπλωματούχων Μηχανικών της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, «το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοινώνει ότι οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί της χώρας, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι βρίσκονται σε διεκδικητικό αγώνα τον τελευταίο ενάμιση μήνα, συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη Γενική Απεργία, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης, με δήλωση του «καλεί τους έλληνες επιστήμονες και ιδιαίτερα τους μηχανικούς, που βρίσκονται στην αιχμή των συνεπειών της κρίσης και της ύφεσης, να αντιδράσουν δυναμικά στον νέο εκβιασμό που επιχειρούν οι δανειστές της τρόικα, εις βάρος ενός ολόκληρου λαού και της προοπτικής της χώρας». Επίσης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ καλεί τους Διπλωματούχους Μηχανικούς «να συγκρουστούν μετωπικά και αποφασιστικά με τις δυνάμεις της ισοπέδωσης, της βαρβαρότητας και της κοινωνικής αναλγησίας».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, το ΤΕΕ συμμετέχει στην κινητοποίηση και στην πορεία που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας και καλεί τους Μηχανικούς σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, στις 10.30 το πρωί.

Παράλληλα, αύριο έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση των προέδρων των Επιστημονικών Φορέων της χώρας, για να οργανώσουν κοινές δραστηριότητες και αντιδράσεις, ενάντια στα προβλήματα και στις πολιτικές απαξίωσης και διάλυσης του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, που αποτελεί το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης