Ήταν μεσάνυχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 όταν ο 34χρονος μουσικός Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του -προφυλακισμένου- και μέλους της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Ρουπακιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Killah P., όπως ήταν γνωστός, «έφυγε» στα 34 χρόνια του. Ωστόσο, με τον θάνατό του κατάφερε να πετύχει σε μείζονα βαθμό αυτό που προσπαθούσε σε όλη τη σύντομη ζωή του. Κατάφερε το πιο ισχυρό πλήγμα εναντίον όσων συνήθιζε να καταγγέλλει μέσα από τα τραγούδια του. Τράβηξε από τα πρόσωπα των φασιστών τη μάσκα του πατριωτισμού και αποκάλυψε τη φρίκη που κρύβεται στις μισαλλόδοξες ψυχές τους.

Μετά τη δολοφονία του, ακολουθεί εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η δράση των μελών της Χρυσής Αυγής συνιστά εγκληματική οργάνωση, ενώ έντεκα ημέρες μετά την δολοφονία του νεαρού μουσικού, στελέχη του κόμματος περνούν με χειροπέδες το κατώφλι της ΓΑΔΑ.

(To μήνυμα του πατέρα του Π. Φύσσα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον Παύλο Φύσσα)

Η αυλαία της κύριας ανάκρισης, που οδήγησε στο Εφετείο ως κατηγορούμενους όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έπεσε στα μέσα του καλοκαιριού, ενώ, αυτή την περιόδο, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος μελετά το αποδεικτικό υλικό για να συντάξει την πρότασή του και να εισηγηθεί προς το Δικαστικό Συμβούλιο για την παραπομπή ή μη των συνολικά 78 κατηγορουμένων…

Μνημείο στο σημείο της δολοφονίας του

Στο πεζοδρόμιο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Παύλος Φύσσας, χτυπημένος από το μαχαίρι μέλους της Χρυσής Αυγής, δεσπόζει από σήμερα μια επιτύμβια στήλη, που όλοι φιλοδοξούν να αποτελέσει μνημείο-ταφόπλακα του μίσους, του φασισμού και κάθε μορφής ρατσισμού…

«Σε αυτό το σημείο, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό ΠΑΥΛΟ KILLAH ΦΥΣΣΑ, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και της δικής του, με μόνα όπλα τις ιδέες και τα ιδανικά του… Ο Παύλος χάθηκε από μαχαιριά στην καρδιά… όρθιος, σε δημόσια θέα…», αναφέρεται στο μνημείο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου

Στις 15:00, παρουσία της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60.

Στις 16:00 ακολούθησε καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό, όπου οι συμμετέχοντες άφησαν χιλιάδες μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό.

Τώρα,στον τόπο της δολοφονίας στο Κερατσίνι, βρίσκεται σε εξέλιξη παναττικό συλλαλητήριο. Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες πραγματοποιούνται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου

Στις 17:00, επίσης, της Παρασκευής, 19 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.

Διαβάστε επίσης:
Ο Παύλος ζει

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης