Η Εκκλησία και ο Δήμος Αθηναίων «αγκαλιάζουν» σήμερα μοναχικούς, άστεγους και απόρους, με αγάπη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 15:02
Η Εκκλησία και ο Δήμος Αθηναίων «αγκαλιάζουν» σήμερα μοναχικούς, άστεγους και απόρους, με αγάπη
Άγιο Πάσχα σήμερα, η Ορθοδοξία υμνεί την Ανάσταση, την ανανέωση, την ελπίδα. Το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλη την Οικουμένη.

Η Εκκλησία της Ελλάδος και δη η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών «ανοίγει την αγκαλιά της», όχι όμως κατ' εξαίρεση, αλλά κατά κανόνα, και στρώνει τραπέζι γιορτής σε μοναχικούς, σε άστεγους, σε ενδεείς όπου γης του Δήμου Αθηναίων.

Εξάλλου, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών- Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, «εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου είναι ειδικά κατά τις γιορτινές ημέρες να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιορτινό φαγητό, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ιδιαιτερότητα που έχει επιφέρει η δυσκολία της οικονομικής κρίσης».

Τα 150 Κέντρα Ενοριακής Αγάπης, τα οποία είναι οργανωμένα και παρέχουν φαγητό όλον τον χρόνο, ανεξαιρέτως, φροντίζουν πάντα κατά τις μεγάλες εορτές οι ωφελούμενοι να απολαμβάνουν στα σπίτια τους αυτή την προσφορά, στη θαλπωρή της οικογενειακής ατμόσφαιρας.

Επειδή, όμως, υπάρχουν και άνθρωποι μονάχοι και, δυστυχώς, και άστεγοι, πλην του προγράμματος επισκέψεως στους αστέγους της Αθήνας, καθ' όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, κάθε βράδυ, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στήνει σήμερα ειδικό γιορτινό τραπέζι με αρνιά στη σούβλα από τις 9 το πρωί και μετά στην ενορία των Αγίων Ασωμάτων Θησείου, στην καρδιά του αθηναϊκό κέντρου, στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών 4 και Γρανικού, με τη φροντίδα του πατέρα Ιγνατίου Μόσχου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον προς τις ευάλωτες ομάδες δεν είναι όψιμο. Κάθε Τρίτη και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, τους παρέχονται φαγητό, ρουχισμός, είδη πρώτης ανάγκης, καθαριότητας και φαρμακευτικό υλικό ύστερα από συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με τον Δήμο Αθηναίων, που ανέλαβε την πρωτοβουλία. Ειδικότερα, όμως, και σε ό,τι αφορά την Εκκλησία, είναι άξιο λόγου ότι έχει παραγάγει περισσότερες από 20 εκατ. μερίδες φαγητού, κατά την περίοδο της κρίσης.Τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης από τον Δήμο Αθηναίων

Γιορτινό τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης για 1.000 συμπολίτες μας έστρωσε, σήμερα, και ο Δήμος Αθηναίων. Ειδικότερα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στη 1 το μεσημέρι, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ, δέχθηκε με αγάπη και χαρά στο πασχαλινό τραπέζι του, αστέγους, απόρους, αλλά και μοναχικούς κατοίκους της πόλης.

Μάλιστα, για τη μετακίνησή τους εξασφάλισε λεωφορείο που ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι από τα γραφεία του ΚΥΑΔΑ (Πειραιώς 35).

Άξιο λόγου, ότι το φετινό γεύμα είναι χορηγία της ασφαλιστικής εταιρίας ΜΙΝΕΤΤΑ, ενώ τα αναψυκτικά και το νερό προσφορά της εταιρείας Βίκος Α.Ε.

Ωστόσο, ο Δήμος φρόντισε να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, με τη δημιουργία ξεχωριστού πολιτιστικού προγράμματος για το Πάσχα 2018 και τις δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Νωρίτερα, στις 12:00, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, πραγματοποιήθηκε ομιλία του διευθυντή του Κέντρου Λαογραφίας Ευάγγελου Καραμανέ με θέμα «Εθιμολογία του Πάσχα» και παράλληλη βιντεοπροβολή. Τη δράση πλαισίωσε έκθεση με παραδοσιακές φορεσιές, Λαζαρίνες της Κοζάνης, από τη συλλογή φορεσιών του Λυκείου Ελληνίδων. Μάλιστα, η εν λόγω δράση θα διαρκέσει έως τις 23 Απριλίου.

Παράλληλα, στις 11:00, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη, Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, στην εκδήλωση «Βρήκαμε τ' αυγά και τα πασχάλια… στη βιβλιοθήκη», έγινε αφήγηση πασχαλινών ιστοριών, αλλά και πρωτότυπες κατασκευές, για παιδιά 5- 10 ετών.

Την ίδια ώρα, στις 11:00, στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), Λάμψα και Τριφυλίας, Αμπελόκηποι, στη δράση «Πασχαλινές κατασκευές», αναγνώστηκαν όμορφες ιστορίες και δημιουργήθηκαν κατασκευές, για παιδιά 7- 12 ετών.

Η άδεια Αθήνα το Πάσχα είναι πανέμορφη

Ούτως ή άλλως η άδεια Αθήνα το Πάσχα είναι πανέμορφη. Μοναδική επιλογή θα μπορούσε να αποτελέσει για καθέναν από εμάς με εναλλακτική διάθεση ο Υμηττός με τα καταπράσινα χωμάτινα μονοπάτια, την υπέροχη θέα, το Άλσος Βεΐκου, με το πάρκο των 217 στρεμμάτων, ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος, στον λόφο Χαΐδαρίου, με δεκάδες είδη λουλουδιών και φυτών, η Δροσιά Αττικής, με τα πελώρια πεύκα, τις μονοκατοικίες και τα ήσυχα καφέ που δίνουν την αίσθηση της εξοχής, ο άγνωστος καταρράκτης στην Πεντέλη, στο Ντράφι, ο Εθνικός Κήπος, ιδανικός για περίπατο, τα Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου, όπου δέντρα, πουλιά, λουλούδια και τα φθαρμένα ανάκτορα δημιουργούν μοναδικό σκηνικό.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 15:02